Femini.ro

Cum să-ţi ajuţi prietena care s-a gândit la un avort

Sarcina şi naşterea

Cum să-ţi ajuţi prietena care s-a gândit la un avort

Parcă mai ieri Senatul a votat împotriva legii care blama şi dorea interzicerea avorturilor în totalitate, indiferent de “motivele” existente. În timp ce nu ne putem da cu părerea cine are de câştigat mai mult, dacă femeile ce aleg această opţiune sau branşa de sănătate, ne-am gândit că trebuie să discutăm despre acest subiect.

Este adevărat că femeile care aleg să facă un avort au nevoie de două lucruri: compasiune şi atenţie, aşa că, am vorbit cu experţii, cu specialiştii iar aceştia ne-au spus şi ne-au arătat ce este de făcut pentru a-ţi ajuta prietena şi cum o poţi sprijini cât mai bine indiferent de decizia ei.

Oferă-i sprijin necondiţionat

O sarcină nedorită poate declanşa foarte multe emoţii în mintea şi sufletul unei femei iar acestea o pot da cu totul peste cap, iar în amestec cu hormonii, rezultatul este dezastruos. Cel mai important lucru pe care-l poţi face şi de care să-ţi aminteşti este să îţi sprijini prietena într-un mod necondiţionat.

De recomandat ar fi să o întrebi direct despre cum este şi ce ar trebui să faci tu pentru a nu se simţi singură, însă fără nici un fel de presiune.

Opreşte-te dacă ai de gând să-i oferi orice tip de sfat ce ar putea da de înţeles că o judeci sau nu eşti de acord cu decizia ei de a face un avort.

Aminteşte-ţi că avortul prietenei tale este doar al ei şi doar dacă ai permisiunea ei, poţi vorbi şi cu alte persoane despre acest subiect.

Portrait of two happy girls with paperbags looking at camera

Ajută cu detaliile

La vreme de nevoie, prietenii adevăraţi întotdeauna vin cu un plan de atac. Chiar dacă prietena ta este destul de convinsă despre faptul că îşi doreşte un avort- 99% dintre femei sunt convinse- şansele sunt ca ea să aibă nevoie de mai mult ajutor cu anumite detalii, cum ar fi- legile statului şi o clinică cu rezultatele cele mai bune.

Trebuie să ai altceva în minte- legile privitoare la avort pot varia în funcţie de fiecare ţară în care te vei afla la un moment dat iar tu ca şi prietenă ei trebuie să te interesezi despre anumiţi factori ca şi: legalitatea, costul, distanţa, perioadele de aşteptare şi perioada sigură în care poţi face un avort fără a avea de suferit sănătatea ei.

Portrait of happy teen girls looking at camera on stairs of college

La clinică

În timp ce un avort este o decizie cât se poate de personală, fiecare dintre noi avem câte o părere diferită în ceea ce priveşte această practică. Fii sigură că întotdeauna la astfel de clinici îşi vor face apariţia diverşi oameni pentru ca ideile şi părerile lor răutăcioase, sau nu, să ajungă la paciente.

În timp ce toate aceste lucruri pot fi deranjante doar dacă ne gândim la ele, trebuie să iei în considerare că prietena ta chiar poate trece prin asemenea clipe. Aminteşte-ţi că trebuie să-i fii alături, să-i accepţi deciziile şi de se poate chiar să o ţii de mână în timpul procedurii.

Asigură-te că îşi ia pastilele de care are nevoie imediat după avort şi că ajunge în siguranţă acasă. Probabil va experimenta câteva crampe, aşa că bine ar fi să rămâi cu ea câteva zile.

Continue Reading
You may also like...

More in Sarcina şi naşterea

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top