Cum se poate juca Facebook-ul cu capul tău

Entertainment

Cum se poate juca Facebook-ul cu capul tău

Ai plănuit vreodată să te uiţi rapid la noutăţi pe Facebook-ul tău dar ai sfârşit prin a te uita la fotografiile surorii verişoarei fostului tău iubit?

Această gaură neagră nu numai că-ţi absoarbe timpul cu totul, dar aşa cum bine spun specialiştii, se pare că se pune şi cu sănătatea ta mentală.

Vezi mai departe, cum se joacă Facebook-ul cu capul tău dar şi celelalte reţele de socializare favorite.

Te poate deprima serios

O persoană cu care credeai că eşti prietenă tocmai a postat o fotografie cu ea celebrandu-şi ziua de naştere lângă prietenii cei mai apropiaţi- şi ce să vezi? Tu nu eşti printre ei. Da, asta-ţi poate tăia cu totul cheful de a mai zâmbi în ziua respectivă şi cele ce vor urma. Cu cât petreci mai mult timp căutând pe Facebook, cu atât vei deveni mai gelos şi mai predispus în faţa depresiei, în concordanţă cu un studiu efectuat de cei de la “Journal of Social and Clinical Psychology”.

Peste toate este destul de dificil să nu te simţi uşor invidioasă când te uiţi la sute de poze fără cusur având în vedere că toate sunt filtrate cu fel de fel de programe.

Pe Facebook-ul tău există tendinţa ca persoanele să vorbească despre acele evenimente bune din viaţa lor iar la greu stând departe, explică terapeuţii.

close up photo of business man work on  phone at office

Te poate stresa destul de rău

Dacă de cele mai multe ori iei pauze la serviciu pentru a arunca un ochi pe reţelele de socializare- zici tu pentru a te destresa, trebuie să ştii că acest act nu face nimic altceva decât să te facă să te simţi mai anxioasă, în special dacă ai o “tonă” de prieteni, conform unui studiu făcut în Scoţia. Aceştia au examinat obiceiurile a peste 300 persoane şi au descoperit că cei care au mai mulţi prieteni sunt mult mai stresaţi decât cei care au un număr normal. Motivul: să fii legat virtual de o familie extinsă, de prieteni, prieteni ai prietenilor şi colegi, de schimbările acestora, de noile şi noile update-uri ale vieţii lor, este extraordinar de dificil deoarece în fiecare minut unul din cei 1500 va avea un cuvânt de spus şi tu trebuie să fii prezent pentru a afla ce.

Poate alimenta nesiguranţele tale cu privire la iubire

Credeai că tu şi partenerul vă înţelegeţi destul de bine, însă, dacă aşa stau lucrurile cu adevărat, de ce nu ţi-a dat like la ultima poză ce ai postat-o? Şi cine este acea femeie în fustă roşie a cărei cerere tocmai a acceptat-o? Dacă suspectezi faptul că Facebook-ul îţi poate alimenta tendinţele de gelozie sau că este mult mai uşor să păstrezi legătura cu vreun fost, atunci probabil ai mare dreptate. În concordanţă cu foarte multe studii, se pare că acele cupluri care petrec foarte multă vreme pe Facebook prezintă şanse mult mai mari să aducă negativitatea în cuplu şi se gândesc mult mai serios la infidelitatea emoţională, fizică, la despărţire şi chiar divorţ.

Sensual attractive woman athlete using mobile phone sitting on stairs in gym

Continue Reading
You may also like...

More in Entertainment

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top