Femini.ro

Cum ţi se schimbă sânii la 20, 30 şi 40 ani?

Eşti mămică...

Cum ţi se schimbă sânii la 20, 30 şi 40 ani?

Aşa cum sunt foarte multe femei care nu ştiu faptul că vaginul se schimbă o dată cu vârsta, tot acesta este şi cazul prezentat de noi astăzi: ţi se schimbă sânii, fie că doreşti acest lucru, fie că nu.

Aceste schimbări variază de la modul în care arată până la cum se simt la atingere, aşa că este un lucru înţelept să îţi cunoşti această parte  a corpului foarte, foarte bine. Eşti pregătită să devii mult mai familiară cu pieptul tău? Citeşte mai departe pentru a şti cum ţi se schimbă sânii pe parcursul celor 3 decade şi la ce să te aştepţi.

Cum ţi se schimbă sânii la 20 ani

Mărimea sânilor tăi pot fluctua datorită unei tone de motive, spun specialiştii; sânii se vor schimba ca şi mărime dacă iei sau pierzi în greutate. Pe lângă asta, mai este vorba şi de sarcină şi pregătirea pentru lactaţie.

După această perioadă, sânii îţi vor părea mai mici sau mai mari decât erau înainte de sarcină. Mai mult decât atât, areolele pot deveni mai închise la culoare iar sfârcurile mai mari, cu toate că acestea vor reveni la „normal” după naştere.

Tot în această perioadă, fibrocistica se schimbă, ceea ce este o condiţie comună caracterizată de anumiţi noduli benigni în unul sau ambii sâni. Femeile aflate în această perioadă de vârstă ar putea să aibă de-a face cu schimbări în legătură cu ciclul menstrual, ceea ce înseamnă diferenţe în hormoni- estrogen cu precădere.

Chiar dacă aceştia nu dor, nu ar strica- mai ales dacă observi schimbări dese- să consulţi un medic specialist pentru a nu-ţi face prea multe griji.

Plastic surgery female doctor examine blond woman patient breast shape

Cum ţi se schimbă sânii la 30 ani

După ce ai câţiva copii, sau doar unul, pielea din jurul sânilor, şi nu numai, poate începe să se întindă din cauza asocierii cu luarea sau pierderea în greutate. Vei observa uşor uşor anumite vergeturi iar sânii se vor lăsa, spun specialiştii. Asta se întâmplă mai ales în momentul în care ai de-a face cu o foarte mare schimbare de greutate înainte şi după sarcină, aşa că nu trebuie să te alarmezi dacă acestea apar.

Cum ţi se schimbă sânii la 40 ani

În această decadă, menopauza duce şi ea la mai multe schimbări la nivelul sânilor din cauza ovarelor care încep să producă din ce în ce mai puţin testosteron. În acest punct, sânii trec printr-o etapă ce se numeşte „involuţie”, ce este în momentul în care ţesuturile sunt înlocuite cu grăsime, ceea ce este mult mai moale, aşa că ei nu se vor mai simţi aşa fermi, explică specialiştii.

Involuţia nu se întâmplă uniform aşa că există probabilitatea ca prin anumite zone să mai ai ţesut care ţi se va părea că se simte asemenea unor noduli; dacă aceştia sunt moi, nu trebuie să te alarmezi, dacă sunt mai fermi decât puntea nazală, spre exemplu, atunci trebuie să mergi la un medic specialist să îi evalueze. Oricare ar fi situaţia, medicii ne recomandă că orice diferenţă trebuie ţinută sub control.

Pair of open human hands close up in front of person with light pink ribbon symbol of surviving breast cancer

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top