Femini.ro

De ce este bine să plângi?

Îndrăzneşte!

De ce este bine să plângi?

Câtă vreme a trecut de când nu ai mai plâns serios? Sunt persoane care cred că dacă alegi să plângi asta înseamnă că îţi arăţi slăbiciunea, că eşti o persoană extraordinar de uşor de rănit, dar, specialiştii sunt de părere că este mult mai dificil să arăţi că eşti vulnerabilă, îţi trebuie mult mai multă forţă decât să încerci să o ascunzi.

Ei bine, sunt sigură că vă interesează subiectul, deoarece şi pe mine unele dintre motive m-au frapat, aşa că, haideţi să vedem împreună de ce este bine să plângi, care sunt beneficiile pe care le aduce această acţiune organismului nostru şi relaţiilor cu cei din jur:

Să fii vulnerabilă te ajută să te conectezi cu cei din jur

Ştiu că poate îţi este teamă să dezvălui modul în care te simţi în faţa unui prieten sau a unui partener- mai ales dacă te-a surprins într-un moment prost în care eşti supărată şi vrei să plângi. Însă, să fii vulnerabilă este cea mai bună metodă prin care te poţi apropia şi mai mult de o altă persoană. Dacă nu este totul perfect, atunci nu spune că este. Dacă doreşti să plângi şi te simţi confortabil cu persoana din faţa ta, atunci fă-o.

Confruntarea sentimentelor te va ajuta să mergi mai departe în viaţă

Este destul de tentant să rămâi pe partea sigură a lucrurilor în viaţă, însă dacă nu îţi asumi nişte riscuri ocazionale, nu aştepta să creşti prea mult din toate punctele de vedere. Nu este deloc uşor să te pui într-o situaţie nouă cu sentimente şi emoţii ataşate, însă, chiar dacă nu este facil, asta nu înseamnă că nu ar trebui să o faci. Nu încerca să fugi de ceea ce simţi ci mai bine rămâi fermă pe poziţii şi plângi cât te ţin plămânii deoarece doar aşa poţi depăşi orice moment.

Te ajută să fii creativă

Eşti un artist sau un scriitor? Dacă este aşa, să ştii că cele mai mari lupte-n viaţă te ajută să faci opere mari de artă. Articolele mele cele mai bune le-am scris când eram deprimată, când simţeam că nu mai pot şi cred că s-a întâmplat asta din cauză că am început să mă deschid mai mult şi să văd partea umană, partea care mă urmăreşte, să fiu ochiul cititorului. Da, este dificil, ai nevoie de curaj pentru a te exprima fără nici un fel de filtru şi te poate aduce în faţa unor sentimente de care nu erai conştientă, însă, încearcă să plângi dacă este nevoie deoarece doar aşa îţi poţi reveni.

Elimini toxinele

Un studiu recent apărut a scos la iveală faptul că lacrimile asociate cu stresul şi cele provocate de iritanţi fizici- cum este ceapa, spre exemplu, nu sunt deloc asemănătoare când vine vorba de beneficii.

Lacrimile care sunt provocate de stres ajută organismul să scape de chimicalele care ridică nivelul cortizoului- hormonul de stres. Cu alte cuvinte, te vei simţi cu mult mai bine după ce te vei descărca în acest mod pe care ţi-l recomand din tot sufletul.

More in Îndrăzneşte!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top