De ce este important să te îndrăgosteşti în această toamnă

Eşti mămică...

De ce este important să te îndrăgosteşti în această toamnă

Nici nu mai ştiu numărul exact de femei cu care am vorbit şi care ştiau că sunt nefericite, că se află în relaţii nesănătoase dar care aleg să rămână doar din cauză că “iubesc” persoana respectivă. Sunt de părere că asta se întâmplă aproape în fiecare secundă şi nu numai în România şi în toată lumea.

În fiecare secundă o femeie se gândeşte la scuze pentru ea şi pentru prietenii ei cu privire la alegerea de a sta lângă un bărbat nepotrivit: “Ştiu că este un nemernic insa il iubesc” sau “El îmi spune că mă iubeşte aşa că o să mai încerc din nou!”

Este important să te îndrăgosteşti în această toamnă şi nu numai, aşa că îţi voi scrie câteva cuvinte despre dragoste, despre iubire. Iubirea este frumoasă, este puternică şi este o emoţie esenţială pentru noi toţi pentru a o experimenta la un moment sau altul.

DAR, cu toate acestea, aş dori să mai adaug un cuvânt în relaţie ce consider că este mult mai potrivit şi anume, a plăcea.

Hispanic couple kissing

Mulţi nu se mai gândesc la asta, nu mai iau în considerare puterea verbului şi se trece direct la următoarea etapă, în foarte multe relaţii chiar fiind supraestimat.

A plăcea înseamnă ceva natural, înseamnă ceva uşor şi ceva ce nu pune presiune, nu ridică steaguri roşii asupra niciunuia dintre parteneri.

Ce-mi place mie este faptul că până să te îndrăgosteşti de o persoană, în adevăratul sens al cuvântului trebuie să treci prin această etapă de a plăcea. Când ne place de cineva nu ajungem să petrecem ore în şir analizând de ce facem acest lucru- pur şi simplu acceptăm faptul că persoana ne binedispune şi ajungem să ni-l dorim şi mai mult în preajmă.

Studiile arată că femeile se îndrăgostesc mult mai emoţional decât o fac bărbaţii. Cercetările au fost conduse de oameni de ştiinţă celebri care au demonstrat faptul că în momentul în care o femeie se îndrăgosteşte, anumite regiuni ale memoriei în creier sunt active deoarece ştiu la ce să se aştepte în continuare spre deosebire de bărbaţi care sunt mult mai în aer.

Majoritatea femeilor cu care am vorbit au sfârşit cu bărbaţi care nu erau tipul lor preferat dar pur şi simplu le plăcea să le fie în preajma indiferent de circumstanţe. Nu se simţeau presate de cuvântul iubire deoarece sunt prezente şi oneste în relaţia care, în cele din urmă va fi presărată cu romantism.

Când începi să ieşi cu o persoană care în mod normal nu este chiar genul tău, însă, care te intrigă, invită-l în inima ta deoarece îl poţi plăcea, cu toate că poate nu ajungi să te îndrăgosteşti numaidecât de acesta. Îţi place cine este? Îţi place de tine când eşti în jurul lui? Îţi place să experimentezi aceleaşi lucruri în viaţă ca şi tine? Când ţi se întâmplă ceva frumos, lui ai dori să-i spui primul? Dacă răspunzi la majoritatea afirmativ, atunci în mod clar este o persoană de care-ţi place. Şi să nu fii surprinsă că în mod automat iubirea să urmeze după asta.

Hispanic couple together

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top