Femini.ro

De ce mintea nu te lasă să slăbeşti?

Diete

De ce mintea nu te lasă să slăbeşti?

Număratul caloriilor, măsurarea porţiilor, paşi de urmat- când vine vorba de pierderea în greutate, ne place ca eforturile noastre să fie răsplătite pe măsură şi să se cunoască. Dar, este o parte critică atunci când doreşti cu adevărat să slăbeşti, pe care mulţi dintre noi o ignoră şi aceasta este mintea. În concordanţă cu un nou studiu, doar o singură persoană din 10 este de părere că problemele emoţionale, ce pot duce la mâncatul în exces, reprezintă un factor pentru luarea în greutate.

Cu toate că există şi posibilitatea ca cercetătorii să facă anumite confuzii când vine vorba despre ce ar putea reprezenta pentru un individ “binele psihic”, ce sună ca şi stabilitatea mentală, aparent foarte mulţi dintre noi, şi fără a cunoaşte adevăratul înţeles al propoziţiei, sunt convinşi că îţi poţi găsi drumul către un corp sculptat doar cu ajutorul unei diete stricte şi a unui program complet de exerciţii.

“Avem tendinţa să credem că mintea şi corpul sunt două entităţi separate, însă ele sunt complet conectate”, spune Michelle May, M.D., autoare a cărţii “Eat what you love, love what you eat”.

Fiecare dintre noi are un ceas interior, un mic program, ceea ce este cu totul normal şi cu totul sănătos. Celebrăm sărbătorile şi zilele de naştere cu mâncare şi ne simţim conectaţi cu familia sau prietenii în momentul în care suntem prezenţi la o masă mare, la o cină sau prânz.

Cu toate că mâncarea ne face să ne simţim iubiţi, confortabili, aceste efecte sunt doar temporare. Mintea este cea care nu te lasă să te opreşti, nu te lasă să slăbeşti deoarece îţi cere din ce în ce mai mult. În plus, chiar nu contează cât de multe restricţii îţi impui tu la sală sau după ora de antrenament, deoarece nevoia ta emoţională pentru mâncare îţi va sta mereu în cale când vine vorba de îndeplinirea ţelurilor.

În timp ce poate eşti extraordinar de frustrată pentru că nu slăbeşti, opreşte-te puţin pentru a observa cum te simţi psihic sau emoţional în acele momente în care îţi doreşti să mănânci.

Unhealthy snacks with cheese and peanuts

Întreabă-te, “Îmi este foame?”

Data viitoare când te vei trezi în faţa frigiderului, dă un pas înapoi şi pune-ţi întrebarea de mai sus. Dacă întradevăr îţi este foame, atunci mănâncă ceva. Dar dacă nu, întreabă-te de ce simţi că trebuie să mănânci. Poate eşti stresată din cauza muncii, cauţi o modalitate de a te relaxa sau pur şi simplu eşti extraordinar de plictisită. Oricare ar fi cazul, încearcă să găseşti o activitate alternativă care te poate duce către sursa nevoii tale emoţionale şi care nu te lasă să slăbeşti.

Restricţii

Unele dintre cele mai puternice arme pentru mâncatul pe bază emoţională sunt restricţiile şi înfometarea, ne spun specialiştii. În timp ce alimentele tale preferate le vezi ca nişte limite şi nu încerci să le controlezi cantitatea sau numărul, vei deveni extrem de obsedată de ele iar mintea ta îţi va fi duşman, tu ajungând în cele din urmă să le mănânci până la epuizare. Acordă-ţi permisiunea de a mânca ceea ce îţi place, nu-ţi mai pune desertul preferat pe un pedestal şi înfruptă-te puţin atunci când simţi nevoia, dar asta nu înseamnă de 3-4 ori pe zi.

Selective focus on the front muffin

Ţine un jurnal

Ţine şirul a ceea ce alegi să mănânci şi modul în care te fac acestea să te simţi înainte şi după consum deoarece aşa îţi vei da seama de sentimentele şi emoţiile tale asociate cu aceste pofte.

Continue Reading
You may also like...

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top