Femini.ro

De ce să alegi o facultate departe de casă?

Carieră şi dezvoltare

De ce să alegi o facultate departe de casă?

 

Terminarea liceului este o împlinire grozavă, însă, înainte să-ţi dai seama vei ieşi pe uşă şi vei fi bombardată cu fel de fel de aplicaţii de la cine ştie ce facultate din apropiere, sau nu, fiind foarte presată şi stresată.

Fiecare persoană, de la părinţii tăi, până la profesori sau chiar prieteni te va împinge către o universitate şi toate acestea îţi vor lăsa un gust amar. Sună familiar?

De asta sunt eu aici, să-ţi spun că specialiştii îţi recomandă să alegi o facultate departe de casă deoarece distanţa va crea un spaţiu pentru creştere, libertate şi o şansă să observi ce eşti şi cine eşti fără influenţa prietenilor şi a familiei.

Distanţa te face să preţuieşti ceea ce ai

Am crescut într-o familie cu mai mulţi copiii şi abia am aşteptat să ies şi să plec unde văd cu ochii. Mi-am dorit întotdeauna să am propriul meu spaţiu, lucrurile mele şi atât, programul meu de care să mă ţin fără a avea pe cineva în jur. După o vreme, am observat că această facultate departe de casă nu numai că mi-a oferit toate cele enumerate mai sus dar m-a ajutat să văd ce înseamnă să trăieşti într-un mediu în care ai fost iubit. Am avut şansa să reflectez şi să apreciez toate lucrurile pe care familia şi prietenii le făceau pentru mine.

College graduate on campus

O nouă cultură

Dacă alegi o facultate departe de casă, vei ieşi din zona ta de confort, lucru necesar pentru a crea noi şi noi amintiri şi pentru a întâlni oameni noi. Alege un loc care-ţi va oferi în cele din urmă oportunitatea de a experimenta lucruri noi în fiecare zi.

Abilitatea de a călători

Bineînţeles, asta nu înseamnă să pleci în celălalt capăt al lumii şi să scapi de toată lumea ci mai degrabă să alegi un loc care să-ţi permită să poţi călători, să poţi vizita şi vedea foarte multe lucruri ce-ţi plac. Ai nevoie, în această etapă a vieţii şi nu numai, de persoane care să-ţi deschidă ochii către o nouă lume, o altă bucătărie, alte tradiţii, alte tipuri de oameni şi situaţii.

Networking-ul este cheia

Spre sfârşitul facultăţii tale, fiecare profesor te va stresa despre cât este de important acest fapt în lumea profesională. Bineînţeles, trebuie să fii calificată pentru job-ul vizat dar dacă doreşti să ai referinţe de la o persoană bună în domeniu, şansele tale vor creşte exponenţial.

Lasă-ţi oraşul în care ai copilărit în urmă şi mergi la o facultate mai departe pentru a-ţi crea o umbrelă şi mai mare de oameni pe care să-i cunoşti şi de cunoştinţele cărora să te foloseşti pentru a obţine ceea ce-ţi doreşti în viaţă.

Mult mai scump

Aceasta este cea mai mare greşeală în care se crede cu desăvârşire; bineînţeles, câteodată este adevărat, dar nu întotdeauna. Sunt foarte multe opţiuni mai departe de casă şi mult mai ieftine decât una din oraşul natal deoarece poţi primi burse de studii sau de nevoi personale.

Poate vei avea multe persoane care-ţi vor spune ce să faci, care-ţi vor pune beţe-n roate, este posibil, însă, fă-ţi temele, cercetează şi ia singură o decizie bazându-te pe notele tale.

Group of college students on campus

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top