De ce ţi se umflă picioarele?

Sănătate

De ce ţi se umflă picioarele?

Când picioarele ţi se umflă atât de tare încât nici nu-ţi mai poţi pune pantofii, nevoia de a căuta simptomele pe google şi de a te panica numaidecât încep să-ţi bată la uşă. Serios acum, ce naiba se întâmplă cu mine?

Vestea bună este că în majoritatea cazurilor nu este ceva atât de serios. Mai jos, un medic ne va explica de ce ni se umflă picioarele atât de tare, care sunt cele mai comune motive şi mai ales cum să ne tratăm această „afecţiune” neplăcută.

Ai stat în picioare toată ziua

Dacă ai mers toată ziua, programul tău încărcat poate fi de vină. O zi lungă de stat în picioare sau de mers poate duce la umflarea extremităţilor, explică specialiştilor. Asigură-te că ai parte de odihnă în mod regulat şi oferă picioarelor tale câte o pauză pentru a respira; ţine-le ridicate, ideal ar fi puţin mai sus de nivelul inimii tale pentru a-ţi pune din nou circulaţia în mişcare.

Vestea bună este că se umflă picioarele toată ziua însă, peste noapte, când te odihneşti, această stare va trece.

Footwear on female feet running on road outdoors

Pantofii te strâng

Aceşti pantofi stiletto sau sandale cu diverse curele pe care le iubeşti atât de mult, sper că eşti conştientă că nu sunt perfecţi pentru sănătatea picioarelor tale, nu? În momentul în care piciorul îţi este sugrumat într-un papuc, de orice fel ar fi acesta, sângele nu mai circulă iar fluidele nu se mai mişcă şi din această cauză ţi se umflă picioarele numaidecât.

Fii foarte atentă data viitoare când te gândeşti să-ţi achiziţionezi o nouă pereche de pantofi!

Ai luat puţin în greutate

Kilogramele în plus pot cauza această neplăcere din cauza faptului că ai adăugat un volum adiţional la ceea ce trebuie să sprijine ele, explică specialiştii. Din nefericire, ca să scapi de acest lucru trebuie să slăbeşti până ajungi la mărimea şi greutatea iniţială.

Acelaşi lucru se aplică şi în cazul sarcinilor, particular în al treilea trimestru. Când eşti însărcinată, organismul produce cu până la 50% mai mult sânge şi fluide pentru a sprijini bebeluşul şi pentru a-ţi pregăti regiunea pelviană pentru naşterea propriu zisă.

Dar ce poţi face până atunci? Medicii recomandă să purtăm papuci comozi ce nu vor strânge piciorul oricât de mult s-ar umfla şi ridică-le oricât de des poţi.

Ai probleme cu circulaţia

Dacă ambele picioare sunt umflate şi nici unul dintre cele de mai sus nu se aplică, ai putea avea probleme cu circulaţia: varice, o insuficienţă venală sau, rar, dar se întâmplă, un cheag de sânge. Fă-ţi o programare la medicul specialist pentru a vedea care factori sunt de vină în cazul tău.

Ai o infecţie

O infecţie bacteriană sau fungica pe picior sau între degete, ar putea cauza o iritaţie, ceea ce duce, în mod automat la inflamaţie. Mergi la doctor, şi în acest caz, deoarece acesta îţi poate prescrie un antibiotic pentru infecţie şi vei scăpa de problema cu inflamaţia numaidecât, chiar dacă este un efect secundar. Încearcă doar să fii atentă la ce îţi transmite organismul!

Business woman standing in office

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top