Femini.ro

Deserturi pentru masa de Crăciun şi de Revelion

Să bucătărim!

Deserturi pentru masa de Crăciun şi de Revelion

Deserturi fine cu gust amplu, care să încânte simţurile trebuie musai aşternute pe masa de Crăciun şi de Revelion.

Spumă de ciocolată pentru masa de Crăciun şi de Revelion

inghetata la pahar

Acesta constituie un desert franţuzesc şi este rafinat. Timpul de pregătire pentru acest desert este de 25 de minute, iar cel acordat pentru racire de cel puţin 3 ore.

Pentru 4 porţii ai nevoie de- 2 albuşuri, un praf de sare, două linguri cu zahăr, 100 de ml de frişcă lichidă şi 100 de grame de glazură de ciocolată pentru tort.

Mod de preparare

Albuşurile se amestecă cu un praf de sare preţ de jumătate de minut cu mixerul la viteză medie. Trebuie să se obţină o spumă. Se adaugă apoi o lingură de zahăr, se tot amestecă dar la viteza mare, spuma trebuie să devină fermă. Aceasta se păstrează la rece.

Frişca lichidă se amestecă cu restul de zahăr până ce se întăreşte, până ce devine fermă. După aceasta se pastrează la frigider.

Glazura de ciocolată pentru tort se pune pe un platou şi se mărunţeşte.

Glazura de ciocolată se topeşte pe foc. Vasul în care s-a topit glazura de ciocolată se pune într-un alt vas cu apă rece şi se amestecă în glazură.

Albuşurile batute spumă se amestecă cu frişca. Dar se amestecă cu mare grijă. Se adaugă uşor uşor glazura racită. Se amestecă bine. Se lasă mixtura la frgider preţ de 3 ore.

Se foloseşte o lingură rece, umedă pentru a lua îngheţata şi a o aşeza în cupe. Se poate decora cu frunze de mentă, fulgi de ciocolată sau căpşuni tăiate pe din două.

Tort olandez pentru masa de Crăciun şi de Revelion

tort

Timpul de preparare este de 45 de minute. Timpul de coacere este de 30-40 de coacere.

Pentru 12 porţii ai nevoie de- 450 de grame de foi congelate de placintă, un borcan de compot de vişine de 350 de grame, o lingură de amidon alimentar, un praf de scorţişoară măcinată, un praf de cuişoare măcinate, o lingură de palincă de cireşe, 80 de grame de zahăr pudră, 750 ml de smântână pentru gătit. Pentru glazură ai nevoie de 60 de grame de jeleu de coacăze şi 100 de grame de zahăr pudră.

Mod de preparare

tort delicios

Se decongelează foile de placintă.  Se amestecă 1-2 linguri din zeama compotului cu amidonul. Se dau în clocot vişinele împreună cu zeama rămasă, scorţişoara şi cuişoarele, pălinca şi 2 linguri de zahăr.

Se adaugă amidonul alimentar şi se mai fierbe câteva minute, după aceasta se lasă la răcit, în acest timp se mai amestecă de câteva ori.

Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 220 de grade Celsius. Se spală cu apă rece o tavă pentru cuptor, însă nu se şterge. Se întind folie de placintă pe o tavă tapetată cu făină, se taie 3 cercuri din foile de placintă.  Diametrul acestora trebuie să fie de 28 de cm. Bucăţile de aluat în formă de cerc se înţeapă, se aşază în tavă, se introduce în cuptor unde se coc 10-12 minute. Se lasă apoi foile să se răcească.

Se amestecă smântâna cu zahărul care a mai rămas. Unul din cercuri se aşază pe un platou. În jurul aluatul se pune o formă de inel pentru tort. Se întinde jumătate din frişca şi crema de vişine sub formă de cercuri concetrice alternative. Se aşază al doilea strat de aluat, se pune restul de frişcă şi de cremă procedând la fel. Se pune ultimul strat de aluat şi  se procedează la fel.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top