Deserturi rafinate pentru masa de Revelion

Să bucătărim!

Deserturi rafinate pentru masa de Revelion

Ce poate fi mai plăcut ca la trecerea dintre ani să savurezi unul dintre cele mai rafinate deserturi pe care să nu poţi să îl uiţi şi al cărui gust dulce să te facă să îl mai serveşti o dată. Pentru masa de Revelion ne-am gândit la câteva deserturi rafinate. Iată-le.

1.Pliculeţe fragede umplute cu fructe pentru masa de Revelion

rulouri

Timpul de preparare pentru acest desert rafinat este de 45 de minute, cel de coacere de 35 de minute, iar timpul acordat pentru repaus este de 7 ore.  Pentru 12 bucaţi ai nevoie de- 6 linguri de ulei, 60 de grame de unt, o lingură de zahăr, 250 de grame de făină albă, o linguriţă de coajă rasă de lămâie. Pentru umplutură ai nevoie de- 150 de grame de zmeură, 150 de grame de afine, 3 linguri de zahăr, 2 linguri de amidon alimentar, 2 linguri de smântână dulce şi grăsime pentru unsul tăvii pentru cuptor.

Mod de preparare

rulouri cu capsune

Se lasă să se încălzească la temperatura camerei untul şi uleiul. Se adaugă zahărul şi 6 linguri cu apă călduţă. Peste făină se adaugă coajă rasă de lămâie, acest amestec se adaugă peste cel obţinut anterior. Se frământă aluatul bine de tot. Aluatul se modelează sub forma de guguloi. Se acoperă aluatul şi se lasă aşa preţ de o oră.

Fructele de pădure se spală, se curăţă. Se scurg de apă. Se amestecă fructele de pădure cu zaharul şi amidonul alimentar.

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.  Aluatul se taie în şase bucăţi. Bucăţelele de aluat trebuie să aibă formă pătrată de 15 pe 15 cm. Acestea se taie pe mijloc, se obţin astfel 12 bucăţi. Fiecare triunghi de aluat se umple cu amestecul de fructe. Se închid triunghiurile de aluat şi  se aşază pe o tavă unsă cu grăsime. Se ung triunghiurile de aluat cu smântână.

Se coc în cuptor 35 de minute.  Aluatul copt trebuie să fie auriu. Se lasă să se răcească 5 minute în afara cuptorului.  Se lasă la repaus 6 ore, după care se pot servi.

2.Piersici la cuptor pentru masa de Revelion

piersici

Timpul de preparare este de 25 de minute, cel de coacere de 35 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de- 500 grame de piersici, un căpăcel de coniac, 200 de grame de făină, 3 ouă, 6 linguri zahăr brun, 200 de ml de lapte, 250 de grame de brânză de vaci pasată, 100 de grame de migdale, 30 de grame de unt.

Mod de preparare

Se spală piersicile, apoi se şterg cu un ştergar curat. Se taie pe din două, se scoate sâmburele, apoi se feliază. Piersicile se pun într-un vas, se stropesc cu paharelul de coniac. Se lasă aşa preţ de 20 de minute.

Se adaugă făina într-un vas. Se adaugă peste ouăle, 3 linguri de zahăr, laptele şi brânza. Se pasează cu mixerul. Jumătate din migdale se adaugă mărunţite în compoziţie.

Se încălzeşte cuptorul la temperatura de 200 de grade Celsius. Zahărul brun se mărunţeşte şi se amestecă cu restul de migdale.

Se ia o tavă de copt şi se unge cu grăsime. Jumătate din aluat se pune în tavă. Pe deasupra aluatului se pune jumătate din amestecul de piersici. Al doilea strat va fi de aluat şi ultimul strat de piersici.

Se adaugă peste mixtura de migdale cu zahăr brun şi se unt tăiat mărunt. Se introduce tava în cuptor unde va sta 35 de minute.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top