Femini.ro

Dieta South Beach

Diete

Dieta South Beach

Dieta South Beach este un program alimentar bazat pe un consum ridicat de proteine. Dieta are trei faze, una în care este restricţionat numărul de carbohidraţi, o a doua în care sunt reintroduşi carbohidraţii în porţii limită şi a treia fază care este una de menţinere.

Istoricul dietei

Dieta a fost concepută de către A.Agatston, doctor în medicină. Această dietă s-a înscris pe lista din New Zork Times a celor mai bine vândute  cărţi din librăria din New York Times.

Principiile dietei

Dieta South Beach este compusă din trei faze. În prima etapă carbohidraţii sunt eliminaţi pentru riscul crescut de a lua în greutate, după care aceştia sunt reintroduşi . Reintroducerea în meniu a carbohidraţilor se face treptat şi doar pentru unii în parte.

Pe lista proteinelor permise se înscriu peştele, carnea de pui, curcanul, viţelul, carnea de porc, mielul, iuarturile, brânzeturile sărace în grăsimi, uleiul din nuci, măslinele, rapiţa, arahidele şi gustările preambalate.

Indexul glicemic al alimentelor alese pentru meniuri trebuie să fie mic. Se vor consuma alimente bogate din punct de vedere nutriţional. Porţiile de mâncare trebuie să fie mici.

legume si carne

De-a lungul primei faze de dietă sunt permise carnea roşie saracă în grăsimi, carnea de pui, ouăle, peştele şi uleiul de măsline. Principalele surse de carbohidraţi sunt legumele, salatele, nucile şi anumite sortimente de lapte sărac în grăsimi.

fructe in dieta

În cea de-a doua etapă a dietei se reintroduc carbohidraţii în porţii mici, dar trebuie mereu avut în vedere ca indexul glicemic să fie scazut. Faza a doua a dietei durează două săptămâni dar poate fi prelungită pâna ce se ajunge la greutatea dorită. Cand se fac excese culinare se face o reîntoarcere la prima fază a dietei, dar reîntoarcerea nu va dura mai mult de o săptămână.  În faza aceasta, a doua, sunt permise fructele la dejun şi cină, dar nu şi la micul dejun. De asemenea, se recomandă consumul de pâine integrală, cartofi dulci, orez nedecorticat sau sălbatic . Aceste cereale înlocuiesc cu succes pâinea albă, cartofii albi şi orezul alb. Dar orezul şi cartofii nu sunt interzişi de tot, sunt permise porţiile mici.

cereale integrale

Faza a treia a dietei este mai degrabă o etapă de menţinere a greutăţii. În cadrul acestei etape a dietei este restricţionat consumul unor grăsimi şi carbohidraţi.

Argumente pro şi contra

Dieta South Beach este o variantă a regimurilor alimentare sărace în carbohidraţi pe care unele persoane nu le pot adopta.  Există riscul ca nivelul de calciu să scadă în dietă. În prima etapă a dietei se obţine o pierdere rapidă în greutate datorită aportului caloric scăzut. Faza a treia a dietei care este una de menţinere lipseşte de obicei din restul dietelor. Deşi dietei nu îi este asociat nici un program de sport, implementarea de exerciţii fizice ar creşte eficienţa acestui regim.

Alimentele interzise în dietă

În cadrul primei faze din dietă nu se vor consuma  pâine, orez, cartofi, unele legume, paste, alimente gătite prin coacere şi bere.

Alimentele permise în cadrul dietei

Se vor consuma ca şi gustări recompense nuci, unele iaurturi cu ciocolată, deserturi cu brânză ricotta cu puţine grăsimi, unele tipuri de fructe de pădure şi gelatină fără zahăr.

Tu ai încearcat această dietă?

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top