Femini.ro

Elizabeth Vargas şi anxietatea care-i alimenta alcoolismul

Monden

Elizabeth Vargas şi anxietatea care-i alimenta alcoolismul

Elizabeth Vargas a spus că nu-şi aduce aminte un moment în viaţa ei când anxietatea nu a deranjat-o şi n-a făcut-o să-şi pună la îndoială tot ce făcuse până în acel moment. În 2014 a anunţat că este alcoolică şi că a intrat de curând într-un centru de recuperare pentru tratament. Acum, la 54 ani, Elizabeth Vargas a scris o carte nouă, Between Breaths: A memoir of Panic and Addiction, în care s-a deschis foarte tare în privinţa luptei ce a dus-o cu alcoolismul şi a încercat să găsească o conexiune între anxietate şi abuzul de diverse substanţe.

Mai jos, Elizabeth Vargas a dat un interviu pentru o revistă celebră şi am reuşit să preluăm o mică parte din acesta. Haideţi să vedem împreună ce doreşte aceasta că toate femeile să înveţe din experienţele sale:

Majoritatea alcoolicilor suferă şi de anxietate, corect?

Elizabeth Vargas: mai mult decât orice alte boală şi afecţiune comună, anxietatea îşi face mendrele ei chiar şi în mintea unui om deja sănătos. Eu personal consider că între cele două menţionate mai sus există o legătură destul de puternică aşa că medicii ar trebui să fie mai alerţi când tratează femeile ce suferă şi de anxietate şi de alcoolism, acestea două fiind mână-n mână. Este un model de tratament complet diferit din cauză că fiecare dintre noi ştie care sunt efectele alcoolului asupra organismului.

Având în vedere că ştiai asta, s-a schimbat modul în care ai vorbit cu medicul tău?

Elizabeth Vargas: uite, am avut parte de un interviu cu preşedintele însă, nu mi-am găsit puterea necesară pentru a sta în faţa medicului, în cabinetul personal, doar eu cu el şi să vorbesc despre faptul că am o problemă cu băutura. Pur şi simplu am stat şi am sperat că mă va întreba la un moment dat iar eu voi fi forţată de împrejurări să răspund. O parte din mine dorea cu disperare să se asigure că sunt ok, de vreme ce alta dârdăia de frică medicului care poate zice că este momentul să mă opresc din băut.

Woman shopping for wine or other alcohol in a bottle store standing in front of shelves full of bottles with a serious expression as she tries to make up her mind

Întotdeauna ai băut?

Elizabeth Vargas: în liceu şi în facultate abia dacă puneam gura pe alcool. Mai apoi pe la vreo 25 ani am început să beau cu moderaţie, aşa cum face majoritatea iar limita peste care am trecut nu mi-o mai amintesc. Cum s-a întâmplat asta? Ei bine, legătura dintre alcoolism şi anxietate chiar are sens pentru mine în prezent deoarece toţi acei ani în care mă tratam de una singură, tratamente care-mi înrăutăţeau starea de fapt şi care mă stresau, alături de nefericire, erau combinaţia perfectă pentru drumul meu spre băutură.

Fără vin, cum ai grijă de anxietate acum?

Elizabeth Vargas: sunt anumite lucruri care mă fac să mă simt în acest mod şi mi-am dat seama care sunt. Să ferească Domnul să rămân blocată în lift, zborul nu este întotdeauna ceva plăcut pentru mine sau să rămân prinsă-ntr-o mulţime. Pentru mine este ceva emoţional, ceva legat de frică. De mic copil am o mare anxietate când vine vorba de separare, de despărţire. Am avut mai multe atacuri de panică în adolescenţă însă în prezent sunt mult mai subtile şi îmi oferă ocazia să stau şi să mă gândesc la ele. Pe lângă acestea, meditaţia şi rugăciunile îmi sunt de mare ajutor.

Depressed woman holding pills isolated on a white background

More in Monden

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top