Friptură de miel pentru Paşti gătită în stilul lui Jamie Oliver

Să bucătărim!

Friptură de miel pentru Paşti gătită în stilul lui Jamie Oliver

Lista de ingrediente: un picior de miel de aproximativ 2 kilograme, cam 2 linguriţe de frunze proaspete de rozmarin, 3 file de anşoa de la conservă, puţină mentă proaspătă, jumătate de căţel de usturoi, sare grunjoasă, piper negru proaspăt măcinat, jumătate de pahar de vin roşu, o lingură de jeleu de coacăze, o lingură cu vârf de făină, jumătate de litru de supă de pui, un file de anşoa, un castravecior murat, o lingură de ulei de măsline de cea mai bună calitate, o linguriţă de capere, o linguriţă şi jumătate de oţet din vin roşu, o linguriţă de muştar şi 2-3 cepe roşii.

Mod de preparare pentru reţeta de friptură de miel 

Întâi se spală carnea de miel și apoi se tamponează cu un şervet pentru a nu rămâne urme de apă. Se toacă cât mai mărunt usturoiul și se dă deoparte, după care se curăţă frunzele de rozmarin ce se vor folosi pentru a da un plus de aromă cărnii de miel. Între timp se scot de la conservă 3 fileuri de anşoa și se toacă cât mai mărunt. După aceasta se crestează carnea de miel din loc în loc și se introduc în crestături frunze de rozmarin, fileuri tocate de anşoa și usturoi mărunţit. Stropeşte apoi piciorul de miel cu sosul din conserva de anşoa (îi va da și mai multă savoare), unge bine carnea pe toată suprafața și apoi presară sare grunjoasă. Nu uita să condimentezi carnea de miel cu piper negru proaspăt măcinat, îi va potenţa aroma.

După această etapă aşază piciorul de miel pe un grătar (pentru cuptor) care va sta deasupra unei tăvi. Procedând așa te asiguri că mielul este gătit cum trebuie.

Între timp curăţă 2-3 cepe roşii și toacă-le pestişor. Pune-le apoi în tavă peste care stă piciorul de miel. Introdu apoi mielul în cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru o oră-o oră şi jumătate.

După acest timp vei obţine o friptură delicioasă de miel. Nu arunca ceapa caramelizată, are o savoare irezistibilă. Transfer-o într-o tigaie dar scurge-o de grăsimea lăsată în tavă. Adaugă peste o lingură de făină și ţine tigaia la foc mediu spre mare. Amestecă frecvent ca să nu se ardă și dă-i savoare sosului cu jumătate de pahar de vin roșu. Vei obţine astfel un dressing delicios pentru friptura de miel. Apoi lasă sosul să fiarbă pentru a căpăta textura mult dorită. Pentru îngroşare, adaugă o lingură de jeleu de coacăze. Dă-i mai mult gust sosului adăugând jumătate de litru de supă de pui. După ce ai adăugat supa de pui, redu focul la mediu spre mic și mai amestecă. Mai adaugă sare și piper proaspăt măcinat și lasă apoi sosul să se îngroaşe, nu mai trebuie să stea mult pe foc, căci este aproape gata.

Între timp pregătește un alt sos cu care să servești carnea de miel-salsa verde. Așadar, amestecă într-un blender jumătate de cățel de usturoi, câteva frunze proaspete de mentă, un file de anşoa, un castravecior mic murat, o linguriţă de capere, după care zdrobeşte totul în blender, apoi adaugă o lingură de ulei de măsline, o linguriţă de muştar, un praf de sare, de piper și o linguriţă și jumătate de oţet din vin roșu. Apoi zdrobeşte din nou cu ajutorul blenderului și ai obținut sosul pentru miel.

Servește mielul (întreg pe un platou sau feliat în bucăți) cu salsa verde și sosul din tigaie. De asemenea, poți servi alături și un piure de legume.

Poftă bună!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top