Găteşte cu Gennero Contaldo cele mai bune paste cu ton!

Să bucătărim!

Găteşte cu Gennero Contaldo cele mai bune paste cu ton!

Lista de ingrediente pentru paste cu ton după reţeta lui Gennero Contaldo: 200 de grame de bucatini (arată ca și pastele obişnuite dar au gaură pe mijloc), spaghete sau linguini, 2 căței de usturoi, jumătate de ardei iute (chilli), 4 roşii cherry coapte bine, 2 file de anşoa, 3 linguri de ulei de măsline, o lingură de capere, puțină rucola, piper negru măcinat, o cutie de ton de 180 de grame şi puțină zeamă proaspătă de lămâie.

Mod de preparare pentru reţeta de paste cu ton după reţeta lui Gennero Contaldo

Se pun pastele la fiert în apă cu sare. Atenție! Pastele trebuie puse în apă clocotită, nu când aceasta se pune pe foc să fiarbă. Dacă fierbi pastele odată cu apa, atunci acestea vor deveni gelatinoase, se lipesc între ele, devin nesănătoase și cu ceva mai multe calorii decât cele pregătite al dente (7-8 minute).

În timp ce fierb pastele te poți ocupa de sosul pentru acestea. Așadar, se curăţă 2 căței de usturoi și se toacă cât mai mărunt. Apoi taie jumătate de ardei iute, după care spală roşiile cherry, şterge-le și taie-le în sferturi. Se toacă mărunt fileurile de anşoa.

Se pune apoi într-o tigaie pe foc 3 linguri de ulei de măsline și se adaugă roşiile tocate, fileurile de anşoa, usturoiul și ardeiul iute. Totul se căleşte preț de 3 minute. În acest timp se mai amestecă. Se adaugă, de asemenea, o lingură de capere. Între timp se verifică pastele dacă s-au facut, se adauga apoi peste sosul din tigaie. Ca să aibă și mai multă savoare pastele, se adaugă puțină apă din vasul în care au fiert acestea. Se adaugă apoi puțină rucola (spălată, curăţată și zvântată), piper. Se mai condimentează pastele cu sare cât să își îmbogăţească gustul. După această etapă din cadrul gătirii pastelor urmează încorporarea peştelui. Așadar, se adaugă peste paste și tonul. Atenție! Ai nevoie pentru această reţeta de un ton de foarte bună calitate, nu orice anume. Așadar, optează pentru un ton în bucăți, nu unul mărunţit. De asemenea, dacă vrei să economiseşti câteva calorii, poți alege un ton în suc propriu faţă de unul în ulei. În plus, foarte important este să citești pe etichetă ca să vezi de unde provine peştele pe care îl cumperi pentru acest preparat. Se amestecă apoi cu grijă în paste și se stropesc cu puțină zeamă proaspătă de la o lămâie care îi va da prospeţime preparatului și va reduce puțin din grăsime.

Separat, se pregătește o salată ușoară pentru acest preparat. Așadar, se pun într-un castron câteva frunze proaspete de rucola (spălate, curăţate), se adaugă sare, puțină zeamă de lămâie şi puțin ulei de măsline. Salata se poate consuma așa separat sau se poate servi împreună cu pastele. Astfel, pune pastele cu ton pe o farfurie întinsă sau platou și se aşază peste ele salata de rucola. Sună grozav, nu-i așa?

Poftă bună să ai!

Tu pregătești paste cu ton? Spune-ne pe femini.ro cum găteşti tu pastele cu ton!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top