Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc

Să bucătărim!

Ghiveci cu fâşii de muşchi de porc

Această mâncare cu carne de porc nu se pregăteşte foarte greu şi dacă este servită alături de sardele şi capere, masa devine un festin. În plus, acest preparat pe baza de carne de porc nu are foarte multe grăsimi, deşi prima impresie ar putea fi alta. O porţie de ghiveci cu fâşii de carne de porc nu are mai mult de 8 grame de grăsimi. Se merge pe premisa greşită că trebuie evitată definitiv carnea de porc, dar aceasta este totuşi o sursă de proteine.

porc

Daca se alege un sortiment de carne de porc cu puţine grăsimi, nu ai de ce să îţi faci griji. În plus, la acest ghiveci cu fâşii de muschi de carne de porc se folosesc roşii şi ardei pentru pregătirea unui sos delicios care este totodată şi sărac în calorii. Această mâncare este delicioasă dacă se serveşte alături de pâine făcută pe vatră, dar se potriveşte şi cu porţie de mămăligă caldă, aburindă. Dar cel mai important este să serveşti această mâncare caldă alături de familie.

porc 2

Timpul de preparare pentru această mâncare este de 15 minute, cel de marinare de o oră, iar cel de gătire de 25-40 de minute. Pentru 4 porţii ai nevoie de-  600 de grame de cotlet de porc fără os, 2 căţei de usturoi, un fir de rozmarin, o linguriţă de boia dulce măcinată, 3 linguri de ulei de măsline, o ceapă mare, un ardei roşu, 3 fileuri de sardea, o conservă mare de roşii decojite, o lingură de capere, jumătate de lămâie, o legătură de pătrunjel proaspăt, sare şi piper măcinat.

carne porc

Mod de preparare pentru ghiveciul cu fâşii de muschi de porc

Carnea de porc se spală şi apoi se taie în fâşii late de 2 cm grosime. Se presară peste bucăţile de carne de porc jumătate de linguriţă de piper. Usturoiul se curăţă şi se toacă. Frunzele de romarin se spală, se toacă şi se amestecă cu boia, ulei şi usturoi tocat. Carnea de porc tăiată în felii se lasă în sosul obţinut anterior şi se acoperă cu o folie sau cu un capac şi se lasă aşa preţ de o oră. În tot acest timp carnea de porc va împrumuta din savoarea mirodeniilor.

Ceapa se curăţă şi se toacă mărunt. Ardeiul se spală, se scoate cotorul, pereţii interiori şi seminţele, apoi se taie în fâşii. Fileurile de sardea se taie mărunt. Roşiile se scurg dar zeama se pune deoparte iar miezul se taie în bucăţi mari.

Carnea de porc se pune într-o tigaie la prăjt alături de sosul în care a stat la marinat. Se prăjeşte la foc iute. Se adaugă peste carne ceapa, ardeiul, bucăţile de sardea, roşiile, caperele şi se continuă prăjirea dar pentru puţin timp. Se pune capac vasului şi se lasă ca porcul să se înmoaie. Dacă nu este suficient lichid în vas, se mai poate adauga din zeama de la roşii.

Coaja lămâii se dă pe răzătoare şi se adaugă apoi în mâncare alături de pătrunjelul tocat. La final se potriveşte gustul ghiveciului de porc cu piper, suc de lămâie şi sare.

Poftă bună.

 

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top