Femini.ro

Îndepărtarea definitivă a părului cu laser- pro şi contra

Întreţinere

Îndepărtarea definitivă a părului cu laser- pro şi contra

 

Când vine vorba de îndepărtarea definitivă a părului, mai ales cu ajutorul laserului, majoritatea femeilor sunt mai mult decât deschise deoarece doar gândul pielii fine ne face să tremuram de fericire şi să ni se umple ochii cu lacrimi.

Însă, aşa cum spun şi specialiştii, îndepărtarea definitivă a părului nu numai că necesită foarte mult timp dar este şi extrem de dificil de atins, indiferent de zona corpului aleasă.

În concordanţă cu studiile, se pare că o femeie petrece ore pune epilandu-se şi aceste ore însumează undeva la 75 zile pe an, timp ce ar putea fi folosit într-un mod mult mai productiv.

Aşa că, m-am gândit că este momentul potrivit pentru a vă vorbi despre îndepărtarea definitivă a părului cu ajutorul laserului şi despre părerile pro şi contra ale specialiştilor.

Female cosmetician in safety glasses at work. She providing a foot treatment with a laser

Păreri pro

De vreme ce această practică se află pe piaţă şi a câştigat notorietate de aproape 20 ani, a fost nevoie de ceva timp până a fi cu adevărat apreciată şi îmbrăţişată de femei şi nu numai. Astăzi, meritele sale sunt recunoscute de toată lumea şi iată care sunt câteva beneficii:

–           Eficienţa- laserul oferă o eficienţă mult mai crescută decât alte metode. Acesta nu face nimic altceva decât să îndepărteze părul nedorit doar din zonele şi părţile afectate;

–           Viteza- îndepărtarea părului cu laser oferă cea mai rapidă formă de a scăpa de părul nedorit într-un mod definitiv. Mai mult decât atât, se pare că poate trata zone mari în doar câteva secunde. Cele mai mici ale corpului, cum ar fi, suprafaţa de sus a buzei poate fi rezolvată în mai puţin de 5 secunde, de vreme ce picioarele sau spatele, spre exemplu, în cel mult o oră.

–           Eficacitatea- de vreme ce de foarte multe ori se presupune că îndepărtarea părului cu laser nu îndepărtează definitiv părul, în majoritatea cazurilor este nevoie de mai mult de o şedinţă pentru a te bucura de aceste efecte, beneficii.  Doar câteva şedinţe pot face acest lucru pentru tine, însă, ai grijă să nu se depăşească mai mult de 8.

Părerile contra

Bineînţeles, nici o metodă de îndepărtare a părului nu este perfectă şi din această cauză există şi păreri contra pe care ar trebui să le ai în minte în momentul în care te decizi asupra acestui tip de tratament:

–           Îndepărtarea definitivă a părului cu ajutorul laserului nu este încă aprobată ca şi formă de îndepărtare definitivă şi eficientă;

–           Se pot întâmpla efecte secundare incluzând şi arsuri de piele, mâncărimi, umflături, decolorări ale pielii, durere, gâdilat sau chiar amorţire în zona tratată;

–           Este o procedură destul de scumpă ce nu şi-o poate permite toată lumea.

Cum să te pregăteşti

Îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul laserului poate fi o procedură incredibil de groaznică, în special pentru cei care merg pentru prima dată. Ar trebui să fii în primul rând, conştientă de potenţialele riscuri la care te supui, verifică review-urile salonului înainte de a te hotărî asupra unuia şi a persoanei ce efectuează procedura.

Încearcă să nu stai la soare, să nu mergi la solar şi să nu te epilezi în vreun fel în mai puţin de 6-7 săptămâni înainte de procedură.

Nurse in a skincare clinic applying protective cream to the delicate skin around the nostrils and eyes of a female patient lying on the surgical couch

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top