Femini.ro

Iubitul te controlează într-un mod ieşit din comun?

Relaţii

Iubitul te controlează într-un mod ieşit din comun?

 

Într-o lume perfectă dacă te controlează, totul ar fi bine, deoarece, şi tu la rândul tău ţi-ai dori să faci cam acelaşi lucru. Telefoanele n-ar mai avea parole, partenerul ar face tot ceea ce-ţi doreşti, oricând şi cum doreşti, dar, bineînţeles, în viaţa reală nu aşa funcţionează lucrurile.

Din nefericire, sunt persoane deloc conştiente de faptul că dacă te controlează nu-ţi vor face un bine dar nici relaţiei şi propriei persoane, ba din contră.

De vreme ce este total de înţeles că iubitul devine nervos cu totul în momentul în care nu-i răspunzi la mesaj şi simte nevoia să menţină legătura cu tine în mod constant, însă, prea multă posesivitate şi un comportament ieşit din comun reprezintă semne clare ale unei probleme mult mai mari.

A young couple drinking tea in a cafe

Cum arată?

Persoanele ce prezintă acest tip de problemă în legătură cu controlul cer atenţie tot timpul şi conexiune într-un mod exagerat, explică specialiştii. Acţionează ca şi cum ar avea tot dreptul din lume pentru a vorbi şi/sau a sta cu tine tot timpul şi mai ales pentru a şti toate informaţiile personale în ceea ce priveşte persoana ta.

Chiar se enervează la culme în momentul în care cred că eşti distantă sau nu le permiţi să verifice telefonul.

Acest tip de bărbat cu probleme de control este extrem de pasional la început şi probabil asta te va atrage şi te va face să te simţi grozav; însă, când începi să simţi cât de nevoiaş pare şi cât de multe cere- atenţie şi te controlează la infinit, vei dori să te îndepărtezi.

În cele mai groaznice cazuri, dacă nu accepţi întocmai, vei deveni insultată emoţional sau chiar mai rău, fizic.

Ce să faci în continuare

Dacă iubitul tău pare să aibă mai multă nevoie decât au avut toţi foştii tăi la un loc, asta înseamnă că are anumite probleme cu privire la nesiguranţă şi acestea pot fi tratate cu ajutorul terapiei. Dar, dacă se pare că nu poate avea încredere în tine orice ai face, este ceva mult mai serios decât atât- poate fi o problemă ce nu are remediu.

Oricum ar fi, este extrem de important să clarifici lucrurile şi să setezi anumite limite, bariere pentru contactul legat de tine, de prieteni şi mai ales, de familie.

Dacă nesiguranţele sale par a fi rădăcina acestui comportament al său, trebuie să ştii numaidecât că nu este deloc vina ta şi arată-ţi sprijinul fără de anxietatea partenerului tău şi găseşte o metoda prin care să-i sugerezi terapia. Dacă acesta se decide în cele din urmă să-ţi accepte sfatul, acesta este un semn că este dispus să facă compromisuri pentru a va fi bine şi pentru a avea o relaţie pe care amândoi o meritaţi.

În caz contrar, însă, trebuie să te gândeşti foarte bine şi pe lungă durată în legătură cu comportamentul său şi dacă tu, mai ales tu, ai putea şi/sau ar trebui să te mulţumeşti şi să trăieşti cu el, în acest mod.

Couple in kitchen using laptop and smiling

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top