Femini.ro

Locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte de a muri

Să călătorim!

Locuri pe care trebuie să le vizitezi înainte de a muri

“De necrezut”, “bizar”, “ireal”, “de vis”, “ nu de pe această lume”… acestea sunt doar câteva dintre apelativele folosite pentru a descrie următoarele locuri din rândurile ce vin. Unele îţi vor părea pictate iar altele poate din filme sci-fi, dar concluzia este că fiecare în parte îţi dau senzaţia că nu ar fi şi nu ar exista în mod real, pe această Planetă.

Sunt ferm convinsă că aceastea sunt locurile pe care trebuie să le vizitezi neapărat înainte de a muri.

Salar De Uyuni- Bolivia

Salar De Uyuni este cea mai mare zonă salină din lume. În timpul sezonului ploios, în Bolivia, aceasta se transformă într-o oglindă gigantică. Acurateţea sa este perfectă încât este folosită pentru calibrarea sateliţilor. Salar s-a format cu sute de ani în urmă după ce numeroase lacuri preistorice s-au alăturat pentru a formă această omogenă “pată” cu apă.

15881952523_7de17ca3ae_o-compressor

Marea cu stele, Insulele Vaadhoo- Maldive

În timpul zilei, nu-ţi va sări cu nimic în ochi şi vei avea impresia că este doar o altă plajă obişnuită, dar o dată ce soarele apune, totul prinde viaţă! Plaja se transformă într-o adevărată încântare vizuală. Planctonul bioluminiscent arată ca sute şi mii de stele căzute, asemeni unui cer ce străluceşte la miezul nopţii.

Munţii Tianzi- China

Aceşti munţi înalţi şi unici într-un mod atât de deosebit, sunt parcă de pe altă lume. Nu ne-am mira dacă ar apărea în următoarele serii din “Avatar”. S-au format de aproximativ 380 milioane de ani, sub apă şi de la atâta eroziune, a rămas doar ce ni se prezintă astăzi. Câteva dintre aceste coloane ating înălţimea de 200-300 m deasupra nivelului apei.

2614575323_4bf3d6b688_o-compressor

Canionul, Arizona- Statele Unite ale Americii

Apa de ploaie din timpul sezonului musonilor a intrat în secţiunile canionului şi au surpat din ce în ce mai mult şi mai tare până s-a ajuns la aceste dimensiuni şi mai ales, forme. Timp de sute de ani, aceste pasaje s-au erodat, transformându-se în coridoare colorate alături de linii extraordinar de fine pentru o roca.

Deadvlei- Namibia

Artiştii vor fi inspiraţi de aceste poze, de aceste peisaje deoarece cu greu îţi vei da seama că nu este o pictură suprarealistă. Cam aşa arată “Valea Moartă” din Namibia şi concluzia pe care o putem trage este că doar căldura a omorât toate formele de viaţă existente şi tot ce a mai rămas este un deşert mai mult decât arid şi uscat.

14698793063_202a944577_o-compressor

Santorini- Grecia

Cine s-ar fi gândit vreodată la posibilitatea creării unui asemenea loc perfect pentru turişti, după eruperea devastatoare a unui vulcan, în secolul al 16 lea? Ei bine, asta s-a întâmplat în Santorini. Aceste poze pot spune totul mult mai bine decât o putem face noi în cuvinte.

14187198916_0958a2490a_k-compressor

Plaja Roşie, Panjin- China

Dacă e să vorbim despre acest fenomen ce cauzează tranformarea unei plaje normale într-una de culoare roşie, probabil am devia în alte subiecte, însă, pe scurt, este vorba despre “Sueda”- aceste seminţe extraordinar de rare cresc şi se dezvoltă din aprilie- mai. Se păstrează verzi de-a lungul verii, însă, în toamna totul se transformă în roşu-vişiniu.

Continue Reading
You may also like...

More in Să călătorim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top