Femini.ro

Lucruri de făcut pentru a creşte împreună în cuplu şi nu separat

Relaţii

Lucruri de făcut pentru a creşte împreună în cuplu şi nu separat

 

Câteodată un cuplu se destramă şi explodează din cauza unor motive evidente ca şi infidelitatea şi certurile constante; dar, sunt şi momente când ajungi să creşti separat, să te divizi de persoana apropiata, ajungând într-o zi să te uiţi în oglindă şi efectiv să nu te mai recunoşti.

Indivizii se schimbă o dată cu timpul şi experienţele, acesta este adevărul şi nici unul dintre noi nu reprezintă excepţia de la regulă, aşa cum o spun şi specialiştii.

Lipsa de comunicare, frica de a-ţi scoate partenerul din minţi cu diferite gânduri şi idei şi aşteptările nerealiste de la relaţia ta, nu vor face nimic altceva decât să te distanţeze de cuplu şi să mergi separat pe un nou drum.

Pentru a te asigura că voi doi creşteţi şi vă dezvoltaţi împreună ca şi cuplu, trebuie să vă deschideţi unul în faţa celuilalt, să fiţi receptivi şi dispuşi pentru a negocia.

Portrait of amorous smiling young couple

Mai multă intimitate

Propoziţia „a face dragoste” te lasă cu un gust amar? Iei în considerare doar Sf Valentin şi sărbătorile religioase, zilele de naştere pentru a celebra cu sex? Ei bine, încearcă să fii mai drăguţă, arată-ţi afecţiunea, mai multă intimitate între voi doi şi veţi scăpa de toate momentele ciudate, putând fi mult mai deschişi unul cu celălalt.

Aşa că, în decursul unei săptămâni, găseşte noi şi noi modalităţi de a vă conecta unul cu celălalt- ţineţi-vă de mână în timpul filmului, emisiunii, trimiteţi-vă mesaje amuzante în cele mai nepotrivite momente sau faceţi o baie împreună.

Glumiţi pe seama vizitei ciudate la socri

Foloseşte un râs bun pentru a scăpa de tensiunea din timpul momentelor frustrante dintre voi doi; spre exemplu, după o vizită stresantă la socri, spune ceva de genul: ei bine, asta chiar a mers bine!

Dacă introduci câteva fraze amuzante, fete amuzante într-o situaţie ciudată, vei ajunge să găseşti şi o rezolvare mai uşoară şi mai simplă a problemelor, explică specialiştii.

Acest sens de a rămâne uniţi în timpul conflictelor de orice fel crează o legătură puternică în cuplu.

Uitaţi-vă unul la celălalt

Poate acest lucru este evident însă, în momentul în care-ţi asculţi partenerul, în special când vorbeşte despre acele activităţi, acţiuni, experienţe ce-i plac, de preferat ar fi să faceţi un contact vizual şi să-i zâmbeşti. Companionul tău de viaţă se va simţi în mod automat înţeles, explică specialiştii.

Vorbiţi despre ce se schimbă-n viaţă

Fie de eşti curioasă şi doreşti să-ţi construieşti o nouă carieră, să mergi pe un alt drum sau îţi pui întrebări în legătură cu întemeierea unei familii, menţine o linie deschisă de comunicare cu partenerul deoarece este vorba de priorităţile tale şi nu doreşti să o faci separat de el.

De preferat ar fi să-l faci o parte a acestui proces şi în acel mod va fi acolo pentru tine şi lângă tine în momentul în care tu vei ajunge deprimată acasă că ţi-ai dat demisia şi acum îţi este mai greu ca oricând.

Happy couple in sunglasses lying on the beach

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top