Femini.ro

Mai puţine haine, mai multă distracţie!

Carieră şi dezvoltare

Mai puţine haine, mai multă distracţie!

Nuditatea este de cele mai multe ori văzută ca un eveniment mai mult decât inconfortabil şi ruşinos din cauza stigmatismului ce o înconjoară şi influenţele culturale cu privire la percepţia acesteia.

Chiar şi aşa, pentru destui, nuditatea chiar este destul de eliberatoare. Evidenţa acesteia se observă în din ce în ce mai multe plaje sau colonii, sate, cartiere pentru nudişti. Dar, pentru a ajunge la acest stadiu, trebuie să înveţi cum să te simţi confortabilă în pielea ta, cu mai puţine haine.

Apreciază-te!

Creează-ţi o rutină zilnică în care să te iubeşti şi asta înseamnă să faci tot ce este necesar pentru a te simţi bine cu tine însăţi- fă-ţi unghiile, părul sau chiar îmbracă ceva ce îţi scoate în evidenţă cea mai bună parte a corpului tău pentru a primi câteva complimente, sau- de ce nu- fă-ţi-le singură!

Mănâncă sănătos!

Nimic nu te va face să-ţi apreciezi corpul mai bine decât o alimentaţie corectă şi sănătoasă- ceea ce înseamnă că-i vei administra organismului acel combustibil bun de care are nevoie pentru a funcţiona, a se dezvolta şi a arăta cum trebuie. Este foarte dificil să te apreciezi când te gândeşti la gogoaşă aia în plus pe care ai mâncat-o la prânz sau când numeri caloriile pe care le ingerezi.

Cel mai important este să nu te simţi vinovată pentru ceea ce mănânci- dacă tot o să ai parte de un ospăţ, mai bine nu-ţi pierde timpul ţinând contul caloriilor.

girl-checking-her-waistline_fkdH34Du-compressor

Complimentează-te!

În loc să te desconsideri mereu sau să te insulti uneori, mai bine încearcă să-ţi faci complimente. Încrederea pe care o ai când vei purta mai puţine haine sau vei fi dezbrăcată complet începe cu a nu-ţi judeca modul în care arăţi şi a nu te subaprecia.

Scoate în evidenţă câteva părţi ale corpului tău ce îţi plac- scrie-le chiar pe o foaie de e necesar şi repetă-le. Spre exemplu, în loc să spui în mod consecvent- îmi urăsc braţele- încearcă să introduci în rutina ta- am picioare superbe-.

Simte-te în largul tău!

Mişcare, mişcare. Chiar dacă este vorba de alergat, dansat sau yoga, fiecare în parte, sau altele, ajută la construirea încrederii de sine. Mergi pe o activitate ce te fascinează şi crezi că te-ar ţine în priză şi alege o rutină zilnică, săptămânală, unde toată atenţia ta să cadă pe aceasta. Nu te gândi la ea ca la o îndatorire pe care trebuie neapărat să o faci ci asociaz-o cu ceva plăcut, cu distracţia şi buna dispoziţie.

14840573326_207f4cf7fc_o-compressor

Ai grijă de corpul tău!

Cel mai indicat ar fi ca măcar o dată sau de două ori pe lună să mergi la un masaj corporal sau facial- să nu mai vorbim aici de epilat şi cumpărăturile ocazionale. Acestea toate ajută când vine vorba ca tu să-ţi apreciezi corpul şi să-l vezi într-un mod mai diferit.

Stai dezbrăcată acasă!

Dacă te simţi confortabil stând dezbrăcată acasă, în mod sigur îţi va fi mult mai uşor să stai dezbrăcată în jurul altora şi să te distrezi, amuzi, făcând asta. Stai în faţa oglinzii dezbrăcată şi încearcă să nu te critici ci să te apreciezi.

Fă orice tip de activitate prin casă, dezbrăcată- udă plantele, dansează, citeşte o carte, stilizează-ţi părul- nu contează felul acţiunii, atâta timp cât te simţi în largul tău.

Dacă te simţi mai bine, poartă lenjerie intimă- te va ajută să faci trecerea mult mai uşor.

6119564984_d660d1461a_b-compressor

Continue Reading
You may also like...

More in Carieră şi dezvoltare

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top