Femini.ro

Mituri legate de renunţatul la fumat

Eşti mămică...

Mituri legate de renunţatul la fumat

Ştii că sunt foarte multe beneficii asociate cu renunţatul la fumat, eşti conştientă de acest lucru, ţi se repetă la nesfârşit de către cei dragi, dar chiar şi aşa nu doreşti să faci această schimbare.

Pentru a te ajuta, în primul rând îţi vom spune că toate grijile sunt doar în capul tău, când vine vorba de renunţatul la fumat. Aşa că, vezi mai departe care sunt miturile legate de această decizie şi poate după vei spune adio ţigărilor, pentru totdeauna!

Ţigările electronice nu te vor ajuta

Un nou studiu efectuat în San Francisco, a scos la iveală faptul că ţigările electronice nu sunt deloc eficiente pentru a te ajuta să renunţi la fumat, aşa cum tu probabil credeai până-n prezent. Mai mult decât atât, se pare că cei care le-au încercat chiar prezintă mai puţine şanse de a renunţa decât cei care nu au apelat niciodată la acest artificiu. Nebunesc, nu?

Te vei îngrăşa

Crede-mă când îţi spun că nu ţigările îţi menţin silueta; de fapt, anumiţi oameni de ştiinţă sunt de părere că fumatul chiar îţi aduce kilograme bune în plus. Aşa că, acesta este încă un motiv bun pentru a renunţa la fumat, nu? Ei bine, mitul este pe jumătate adevărat deoarece dacă compensezi obiceiul prost cu o alimentaţie bogată în mâncăruri grase, bineînţeles că pantalonii nu-ţi vor mai încăpea, însă, chiar nu trebuie să fie cazul tău.

close up of an ashtray

Renunţatul la fumat este scump

Nu doreşti să investeşti în plasturi şi medicamente pentru a nu mai fuma? Ei bine, dacă faci un calcul vei observa că acestea se vor plăti de la sine având în vedere că nu vei mai fi nevoită să-ţi cumperi ţigări în mod constant, explică specialiştii.

Să renunţi după ani de fumat nu va aduce nici un beneficiu sănătăţii

Nu este niciodată prea târziu pentru a te bucura de beneficiile unui nefumător, ne atenţionează specialiştii. De fapt, chiar după un an de zile fără ţigări, o persoană poate reduce riscul apariţiei şi dezvoltării unei boli de inimă cu până la jumătate.

Mai mult decât atât, la 20 minute după ce ai renunţat, pulsul inimii şi presiunea sangvină scade. La 12 ore după ultima ţigară, nivelul de monoxid de carbon din sistemul sanguin intră în normalitate. La două sau trei luni după ce ai renunţat, funcţionarea plămânilor şi circulaţia se îmbunătăţeşte.

Nu vei face faţă stresului

Cu toate că foarte mulţi vor spune că fumează doar când sunt stresaţi, studiile arată că nefumătorii sunt mai puţin anxioşi decât fumătorii şi cei care se lasă sunt mult mai puţin anxioşi decât cei curenţi, explică specialiştii.

Înţelege acest lucru: de vreme ce nicotina este un stimulent, chiar nu există beneficii de non-stres când apelezi la o ţigară. Ce crezi tu că ajută? Poate scăparea din mediul stresant, ieşirea la aer, decuplarea de mediul ce ţi-a cauzat stresul doar pentru a fuma, nu neapărat ţigara în sine.

Acest lucru se poate face, cu uşurinţă chiar, şi fără ţigări.

Young woman smoking a cigarette

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top