Femini.ro

O nuntă mare, deloc scumpă îţi oferă un mariaj fericit

Nunta

O nuntă mare, deloc scumpă îţi oferă un mariaj fericit

 

O nuntă reprezintă o afacere incredibilă în ziua de astăzi şi cuplurile au tendinţa de a exagera cu totul, chiar şi atunci când nu este cazul. Se pare că pentru a avea nunta visurilor tale trebuie să dai o spargere la bancă deoarece mâncarea, băuturile, florile, restaurantul, formaţia, florile, rochiile, costumele şi chiar invitaţiile îţi vor da fiecare câte un şut în dos.

Dacă ai impresia că ai nevoie de o nuntă mare, exorbitantă pentru a avea un mariaj fericit, mai gândeşte-te o dată deoarece studiile arată că o nuntă cu cât este mai puţin scumpă cu atât cuplul prezintă şanse mai mici de a divorţa.

O nuntă mare ce nu este scumpă? Ştiu că sună nebunesc pentru fiecare dintre noi însă, nu trebuie să fie şi cazul tău dacă citeşti mai departe:

Mai puţini bani= un mariaj mai fericit

Se pare că studiul făcut de oamenii de ştiinţă de la Emory University a scos la iveală faptul că există o corelaţie între sumele de bani cheltuite pe nuntă şi predispoziţia către divorţ.

Mai precis, cuplurile care au cheltuit mai mult de 50 mii de lei pe ziua cea mare prezintă cu 1.6% mai multe şanse de despărţire decât cuplurile care au venit cu un total de 20-30 mii. Un rezultat şi mai bun este pentru cei care au cheltuit până în 5 mii sau chiar mai puţin.

Se pare că aceste cupluri- presate de industria nunţilor- nu ajung să facă nimic altceva decât să demonstreze trăinicia angajamentului lor cu bani şi ajung să plătească un preţ şi mai mare pe termen lung.

Two friends helping a groom to get ready for wedding ceremony by fixing cuff links

Plănuirea nunţii fără prea multe cheltuieli

Când plănuieşti o nuntă, de preferat ar fi să nu te laşi purtată de val de ceea ce-ţi spun „specialiştii” să faci. Încearcă să gândeşti liber, măreţ dar fără a nu lua în considerare calitatea. Aşa că, dacă ai nevoie de câteva idei, iată trucurile propuse de specialişti:

–           Nu ai nevoie de invitaţii scumpe- încearcă  să le faci de una singură deoarece persoanele dragi din viaţa ta le va aprecia mult mai mult şi vor fi unice pentru tine.

–           Nu angaja o trupă scumpă sau un DJ- în schimb, fă-ţi singură playlist-ul şi vei observa că fiecare invitat se va simţi grozav!

–           Alege restaurantul cu mare atenţie- şi nu te ataşa prea tare de acea imagine de „castel”. Caută locuri mai subestimate în care îţi poţi pune amprenta personală. Acasă la un prieten, în curtea casei părinţilor, la o fermă, într-o livadă– de obicei acele locuri ce nu trebuie închiriate- întreabă şi vei fi uimită de cât de multe poţi găsi.

–           Închiriază-ţi rochia de mireasă sau cumpăr-o second hand- poţi găsi o rochie extraordinară pentru nunta ta într-un sfert de preţ şi vei vedea că este cea mai bună alegere deoarece este un outfit ce-l porţi o singură dată.

–           Fă-ţi singură tortul sau roagă o prietenă.

Şi cel mai important, aminteşte-ţi că o nuntă mare poate fi şi una nu prea scumpă şi extraordinar de frumoasă. De fapt, ce contează este să fie unică şi exact pe placul tău, al mirelui şi invitaţilor tăi.

gorgeous wedding chair and table setting for fine dining at outdoors

More in Nunta

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top