Femini.ro

Oamenii super stresaţi sunt mai sănătoşi după ce scriu asta

Sănătate

Oamenii super stresaţi sunt mai sănătoşi după ce scriu asta

 

Şi oamenii stresaţi pot fi sănătoşi dacă ajung să se gândească la setul lor de valori şi de reflectă la esenţa propriei persoane; fiecare dintre noi întâmpină probleme mai devreme sau mai târziu în viaţă însă asta nu înseamnă că trebuie să le permitem acestora să ne ghideze.

Dacă începi să înţelegi şi să trăieşti mănat doar de propriile valori vei observa că această singură schimbare reprezintă cheia către succes, către fericire şi pace interioară.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună cum pot fi şi oamenii super stresaţi, mai sănătoşi şi ce anume trebuie să scrie:

Primul pas

În primul rând, pentru a trăi o viaţă plină de scop şi de pasiune trebuie să scrii pe o foaie calităţile tale personale; acestea, cu toate că sunt strâns legate de decenţa ta şi de etică, nu se încadrează într-un sistem de „bun” sau „rău”.

Ce îţi place? Ce te face să te simţi viu, energic şi revigorat? Este iubirea, familia, banii, cariera, popularitatea, servirea altora, justiţia socială, animalele? Şi lista poate continua la nesfârşit. Ce iubeşti? Ce contează pentru tine?

Acum, că le-ai identificat, scrie-le pe o foaie. De ce? Studiile arată că în acest mod vei obţine deosebit de multe rezultate pozitive ca şi:

Stressed businesswoman talking on the phone isolated on a white background

–           Vei obţine o imagine de ansamblu asupra persoanei ce eşti cu adevărat şi ceea ce contează cu adevărat pentru tine;

–           Vei începe să-ţi manageriezi timpul mai bine; vei învăţa să iei decizii mai bune în legătură cu locurile şi persoanele cu care-ţi petreci vremea;

–           Vei începe să-ţi duci la bun sfârşit planurile pentru a atinge scopul final propus;

–           Vei fi motivat şi vei privi numai înainte;

Pe scurt, descoperirea, definirea şi scrierea acestor valori importante persoanei tale, nu vor face nimic altceva decât să ajute să te asiguri că ai parte numai de lucrurile potrivite, faci numai ceea ce trebuie, nu iroseşti timpul iar călătoria va fi mult mai plăcută.

Scrierea lor reduce stresul

Am zis că început că până şi oamenii super stresaţi, agitaţi, anxioşi pot fi mai sănătoşi dacă scriu pe o foaie toate cele de mai sus, însă, această afirmaţie este susţinută şi de specialişti şi oameni de ştiinţă.

Pe termen lung, scrierea pe o foaie a valorilor şi calităţilor unui om, se pare că nu face nimic altceva decât să încurajeze sănătatea mintală, să reducă vizitele la medic, să ajute cu orice de la greutate în plus până la renunţatul la ţigări şi la băuturi alcoolice.

Punerea în acţiune

Când acţiunile şi activităţile noastre nu se aliniază cu valorile, ne simţim mai puţin autentici şi cu totul lipsiţi de motivaţie în viaţa de zi cu zi.

Iată ce trebuie să faci:

–           Alege un top 5 sau chiar mai puţin alcătuit din lucruri pe care le apreciezi cel mai mult în viaţă şi scrie-le;

–           Defineşte ce înseamnă fiecare dintre acestea pentru tine;

–           Reflectă la ziua sau săptămâna ta. Ce a mers bine? Ce te-a stresat? De ce?

–         Selectează una sau două evenimente stresante şi scrie cum acestea se conectează cu cel puţin una dintre valorile scrise;

–           Selectează una sau două evenimente care în mod pozitiv reflectă aceeaşi valoare.

Stressed people breaking pencils in office

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top