Femini.ro

Păpădia elimină toxinele din corp

Sănătate

Păpădia elimină toxinele din corp

Denumirea ştiinţifică a acestei plante medicinale este Taraxacum officinale și este benefică în multe afecţiuni.

papadie 5

Proprietăţile şi beneficiile păpădiei

De la plantă se poate folosi atât partea aeriană a acesteia, dar și rădăcina. Planta este o sursă de- toraxacină, enzime, vitamina A, vitamina B, vitamina C, acizi oleic, stearic, palmitic, colină, lecitină, ulei volatil, substanţe antibiotice, substanţe proteice, calciu, siliciu, bor etc.

Gustul amar al acestei plante medicinale o transformă într-un bun tonic. Este un excelent drenor hepato-biliar, diuretic azoturic, depurativ sanguin, decongestionant și grăbește eliminarea toxinelor stocate în organism.

Mărind cantitatea de urină, păpădia ajută la curăţarea rinichilor și tot astfel eliberează acidul uric din organism. Este foarte bună pentru refacerea balanței de vitamine și minerale din corp.

papadie 1

Graţie concentraţiei ridicate de estrogen, păpădia poate fi administrată pentru prevenirea osteoporozei, o afecţiune care se instalează în special la femei și afectează sistemul osos, acesta pierzându-şi din duritate.

Planta este benefică și în cazul retenţiei de apă, infuzia din frunze fiind preparatul cel mai ușor de administrat în acest caz.

Este de mare ajutor tuturor persoanelor care suferă din pricina afecţiunilor de la nivelul ficatului și bilei. Aşadar planta se poate administra în caz de- insuficienţă hepatică, angiocolită cronică, hepatică, în litiază biliară, în afecţiuni ale rinichilor, în litiază renală urică, în tulburări circulatorii, în afecţiunii ale căilor urinare etc. Se poate administra și în cazurile de enterocolită, constipaţie etc.

Fiind bogată în vitamine și minerale, este foarte bună pentru toate acele persoane care suferă din pricina anemiei sau a asteniei. Se poate consuma pentru ameliorarea reumatismului, a gutei, a bolilor de piele, a celulitei, a obezităţii, în boli endocrine se poate administra etc.

Cum se poate folosi păpădia

papadie 4

Infuzia din păpădie este un preparat eficient și la îndemâna multora dintre noi. Ceaiul se prepară din două linguriţe de plantă umezită cu 2 linguri de apă și mixate apoi cu 250 de ml de apă caldă. După ceva timp se strecoară ceaiul. Se pot servi 3 căni de ceai de păpădie într-o singură zi, dar se recomandă ca acestea să vină exact după mese.

Un alt mod de a prepara infuzia constă în adăugarea a 1-2 linguriţe de plantă mărunţită într-o cană peste care se adaugă apoi 200 de ml de apă fierbinte. Infuzia se acoperă 20 de minute, după care se poate strecura. Cantitatea permisă de infuzie într-o singura zi este de 2-3 căni.

Rădăcina de păpădie sunt o sursă excelentă pentru prepararea decoctului din care se pot servi 1-2 căni pe zi timp de 1-2 luni. El se poate administra în afecţiuni ale ficatului (insuficienţe), eczeme, dispepsii, în diverse forme de icter etc.

Contraindicaţii pentru preparatele cu păpădie

Preparatele obţinute din prelucarea păpădiei nu se vor administra în caz de pietre mici ale colecistului, dar nici de persoanele care suferă de ulcer peptic întrucât planta stimulează secreţiile gastrice.

Tu ai folosit preparate pe bază de păpădie? Ai recomanda tratamentele naturiste și altora? Spune-ne pe femini.ro care este părerea ta despre tratamentele naturiste.

Dacă ți-a plăcut articolul spune asta și prietenilor tăi de pe Facebook dând un share.

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top