Femini.ro

Periajul uscat al corpului

Întreţinere

Periajul uscat al corpului

Periajul uscat reprezintă o tehnică de masaj al corpului în care se utilizează o perie uscată dar cu perii nu prea duri, cu o coadă detaşabilă pentru a se putea executa mișcari de dute-vino, pe faţă și pe spate.

masaj 1

Prin acest masaj al corpului este stimulată circulaţia sângelui, este combătută celulita și redată vitalitatea pielii. Efectele obţinute sunt mai impresionante comporativ cu masajul clasic executat cu mâinile.

masaj 3

Periajul uscat este recomandat tuturor persoanelor, în special acelora care suferă din pricina unei circulaţii deficitare. Se poate excuta la persoanele care suferă de tulburări ale sistemului limfatic sau acelora care resimt o oboseală profundă cauzată de statul prea mult pe scaunul de la birou. Masajul este recomandat și persoanelor sedentare sau acelora care nu iubesc mișcarea fizică.

Cum se execută corect periajul uscat al corpului

masaj 4

Masarea pielii corpului folosind ustensile abrazive aşa cum este peria utilizată în periajul uscat, ajută la stimularea circulaţiei sângelui, la o mai bună oxigenare a pielii şi are astfel acţiune benefică asupra celulitei. Se execută aşadar o exfoliere blândă şi plăcută pentru pielea corpului prin care este stimulată regenerarea acesteia. Pielea va părea fină, catifelată, iar masajul ajută realmente în caz de celulită. După acest periaj uscat al corpului se poate aplica o cremă nutritivă pentru piele astfel aceasta este hrănită intens iar efectul va fi unul de zile mari. 

Acest tip de masaj al corpului se începe pornind de la tălpi, se perie foarte bine picioarele și se merge în sus spre zona inimii. Se poate insista asupra câlcâielor, genunchilor și soldurilor, după care se perie zona brațelor pornind de la mâini și continuând spre zona umerilor aici se insistă pe coate. Ceafa și umerii trebuie masaţi prin mişcări circulare care merg apoi spre piept.

Zona sânilor trebuie masată cu foarte multă delicateţe, fără mişcari bruşte sau violente care pot cauza neplăceri. Atenție! Zona sânilor este una sensibilă, așadar se recomandă prudenţă și delicateţe. Dacă periajul din această zona deranjează, se va renunța la el.

Burta se poate masa prin mişcări de cercuri concentrice. Se merge apoi pe zona feselor unde masajul poate fi executat mai pronunţat. Așadar se insistă în masajul pe fese pentru a stimula astfel eliminarea depozitelor de grăsimi stocate la acest nivel.

Spatele trebuie masat ultimul. Aici masajul se va face cu delicateţe întrucât vorbim de coloana vertebrală și, deci, de o zonă cu importanţi centri nervoşi. Se evită iritaţile și alunitele de pe piele pentru a nu le cauza probleme.

Când timpul pentru executarea masajului s-a scurs, adică nu mai mult de 10 minute, pielea trebuie să fie roșie, așa că nu te speria dacă a căpătat această coloratură.

După cele 10 minute de masaj se recomandă să se facă un duş sau o baie. Baia sau duşul executate după masaj ajută la curăţarea pielii corpului, la relaxare și chiar combate unele probleme dermatologice. Pentru a obţine efectele mult dorite se recomandă să nu execute mai mult de unu-două masaje pe zi.

Tu ai incerca o astfel de tehnică de masaj al corpului?

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top