Femini.ro

Piftie şi varză cu carne de porc

Să bucătărim!

Piftie şi varză cu carne de porc

Te-ai săturat de meniurile sofisticate şi ai vrea să serveşti ceva tradiţional? Încearcă cele două reţete de astăzi.

1.Piftie de porc

Lista de ingrediente: cap de porc (cu ureche și şoric), 3 morcovi, o rădăcină de ţelină, 3 căpăţâni de usturoi, sare şi apă.

Mod de preparare pentru reţeta de piftie de porc

Capul de porc se spală și se curaţă. Se pune apoi la fiert împreună cu legumele (morcovii și ţelina). Se fierbe la foc mediu, cu capac, până ce carnea se desprinde de pe oase. De la începutul fierberii se pune suficientă apă în oală astfel încât să nu se mai completeze mai apoi. De asemenea, se ţine vasul acoperit în acest timp. Este important să se respecte acești pași pentru a ajuta la formarea gelatinei.

Capul de porc va sta la foc mediu, circa 2 ore. După ce au expirat cele două ore se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit puțin se ia capul de porc și se pune pe un platou. Cu ajutorul unei furculițe și cuțit se taie ușor carnea în bucăți. Între timp se curăţă și se pisează usturoiul cât mai mărunt.

După aceasta se ia o tavă cu pereții înalți, fie pătrată, fie dreptunghiulară. Se aşază carnea de porc în tavă și peste ea usturoiul pisat mărunt. Se scot apoi legumele (morcovii și ţelina) și se aruncă. Acestea nu se folosesc.

Cu ajutorul unei site se strecoară zeama în care a fiert piftia. Zeama filtrată se varsă apoi peste carnea din tavă astfel încât să se completeze vasul dar fără să dea pe afară. Se acoperă vasul cu o folie alimentară și se poate ţine la frigider sau într-o cameră răcoroasă preț de circa o zi.

2.Varză cu ciolan de porc

varza-cu-carne-poza-1

Lista de ingrediente: o varză medie, murată, 3-4 foi de dafin, o legătură de mărar şi un litru de suc de roşii.

Mod de preparare pentru reţeta de varză cu ciolan de porc

Ciolanul de porc se spală cu apă rece, se scurge ușor și apoi se curăţă. Dacă este afumat, se dă într-un clocot și prima apa se aruncă. Se pune apoi la fiert împreună cu varza tocată cât mai mărunt dar și sucul de roşii. Se aromatizează mâncarea cu foile de dafin. Se fierbe varza preț de o oră. Oala va sta acoperită cu capac, la foc mediu. După o oră se scoate ciolanul cu ajutorul unui polonic, se pune pe un platou și se taie carnea în bucăți. Bucăţile de carne de porc se introduc în vasul în care fierbe varza iar osul se poate arunca. Se spală apoi mărarul, se scurge și se toacă mărunt, după care se încorporează în varză. Varza nu va sta mai mult de 5 minute pe foc. Se oprește apoi focul și se poate servi împreună cu pâine de casă sau mămăligă la ceaun.

Poftă bună.

Tu consumi meniuri pe bază de carne de porc? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Gustă şuncă, cârnaţi de casă şi fripturi!

Redescoperă gustul sarmalelor!

Învaţă să pui murături ca la mama acasă!

Află la ce este bun borşul de tărâţe!

Descoperă savoarea reţetelor cu şuncă!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top