Plăcintă cu legume și șuncă pentru masa de Paşti

Plăcintă cu legume și șuncă pentru masa de Paşti

Lista de ingrediente: 453 de grame de şunculiţă de bună calitate, sare fină, puţin piper negru proaspăt măcinat, o pătrime de ceaşcă de ardei gras tocat cubuleţe, o pătrime de ceașcă de ceapă verde tocată cât mai mărunt, un kilogram și 900 de grame de cartofi congelaţi tocaţi mărunt, 8 ouă, 2 ceşti de lapte şi 3 ceşti de caşcaval dat pe răzătoare.

Mod de preparare pentru reţeta de plăcintă cu legume și șuncă pentru masa de Paşti

Prima dată te vei ocupa de gătirea sunculiţei. Așadar, taie șuncă de porc în bucăţele cât mai mici ideal ar fi să o tai în cubuleţe. După care pune ulei la încins într-o tigaie și abia apoi adaugă sunculiţa. Prajeste-o până ce se rumeneşte bine de tot, dar fără să uiți să amesteci din când în când, ca să nu se ardă. Nu îți va lua mai mult de 10 minute pe ecranul ceasului. Apoi scoate sunculiţa prăjită și aşaz-o pe un platou peste care ai pus un șervețel pentru a absorbi din grăsime.

Adaugă apoi în tigaie ceapa și ardeiul tocate mărunt și lasă-le să se prăjească câteva minute. Apoi încorporează cartofii și lasă-i să se gătească până ce se rumenesc.

Separat, amestecă 8 ouă proaspete de la găină cu 2 ceşti de lapte și mixează bine până ce obții o spumă consistentă. Apoi încorporează 3 ceşti de caşcaval dat pe răzătoare, dar și șunca gătită anterior. După acest pas încorporează legumele pe care le-ai gătit înainte. Amestecă bine de tot. Condimentează gustul cu sare, piper și chiar poți adăuga puțină pudră de chilli.

Între timp pregătește o tavă pentru copt. Astfel, ia o tava încăpătoare pentru copt, unge-o cu puțină grăsime și aşază o foaie de pergament. După aceasta varsă în tava aluatul pe care l-ai realizat anterior. Ca să obții o crustă irezistibil de gustoasă la plăcintă, aşază o folie de aluminiu pe deasupra. După aceasta introdu plăcinta direct în cuptorul preîncălzit unde va sta preț de 45 de minute. După acest timp scurs pe ecranul ceasului scoate folia de aluminiu de pe plăcintă și introdu-o din nou în cuptor pentru 30 de minute. În acest timp se vor găti și ouăle din compoziţie, plus ca vei obţine o culoare foarte frumoasă, aurie. Apoi tot ce îți mai rămâne este să scoți plăcinta din cuptor, să o lași puțin să se răcească, după care să o tai în felii și să o așezi pe masa pentru sărbătoarea Sfintelor Paşti.

Poftă bună.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Citeşte şi…

5 reţete de plăcintă pe care trebuie să le încerci

5 alimente cu mai mult calciu decât un pahar cu lapte

Deserturi cu nuci

Cuişoarele-sursă însemnată de antioxidanţi

5 motive pentru care ar trebui să consumi scorţişoară!

Cozonac

Sarmale

Ia românească, de la tradiţie la marketing internaţional

Vinul rosu-beneficii

Beneficiile consumului de ciocolată

Cum să obţii cele mai frumoase ouă roşii pentru masa de Paşti

Tort de ciocolată cu nuci

Ce trebuie să ştii despre carnea de miel pentru Paşti

Bucovina, destinaţia perfectă pentru o vacanţă de vis

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top