Femini.ro

Prăjitură de grepfruit pentru masa de Crăciun

Să bucătărim!

Prăjitură de grepfruit pentru masa de Crăciun

Prăjitură de grepfruit pentru masa de Crăciun

prajitura-1-craciun

Lista de ingrediente pentru prima foaie de aluat: coajă rasă de lămâie, esenţă de migdale, 6 gălbenuşuri de ou, 100 de grame de zahăr şi 3 linguri de făină obţinută din pişcoturi zdrobite. Ingrediente pentru cea de-a doua foaie de aluat a prăjiturii de grepfruit: coajă rasă de lămâie, esenţă de migdale, 6 gălbenuşuri de ou, 120 de grame de zahăr, o linguriţă de ulei, 2 linguri de pudră de cacao de cea mai bună calitate, 5 linguri de migdale mărunţite și o lămâie proaspătă. Pentru cremă vei avea nevoie de: 250 de grame de frișcă făcută în casă din ingrediente proaspete și naturale și 2 grepfuituri zemoase. Pentru glazură prăjiturii de grepfruit ai nevoie de o cană de zahăr granule pe care să îl macini și să obții pudră și 2 grepfruituri zemoase.

candele-2

Mod de preparare pentru reţeta de prăjitură de grepfruit

candele-1

Prima dată se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul granule până ce se dă de o spumă consistentă. Se încorporează pe rând și cu grijă praful de pişcoturi mărunţite, coaja rasă de lămâie, esenţa de migdale și se continuă mixarea până la obţinerea unei spume ferme şi omogene. După această etapă pune o foaie de pergament într-o tavă de copt, varsă apoi aluatul pentru prăjitură introdu-l în cuptor unde se va coace la foc mediu. Se scoate apoi blatul din cuptor și se lasă la răcit, după care îl poți scoate din tavă.

Între timp se prepară următorul blat pentru prăjitură. Așadar, amestecă albuşurile de ou, coaja rasă de lămâie, esenţa de migdale și adaugă puțin câte puțin din zahăr. Freacă bine albuşurile până ce obții o spumă ca pentru bezele. Când ai obţinut o spumă ca pentru bezele, varsă uleiul, pudra de cacao și sucul de la lămâie. Amestecă bine de tot până ce obții un aluat omogen, cremos și ferm. Apoi pregătește o a doua tavă de copt în care să așezi o foaie de pergament și apoi să verşi aluatul. Introdu tava în cuptor și lasă aluatul acesta să se coacă până ce se rumeneşte, la foc mediu. Ai grijă să nu îl arzi!

Scoate apoi cel de-al doilea blat pentru prăjitură din cuptor și lasă-l să se răcească un pic, după care îl poți scoate din tavă.

Separat se prepară o cremă din miezul de grepfruituri și frișcă naturală făcută în casă. Pentru a-ți fi mai ușor este bine să amesteci cele două ingrediente pentru cremă într-un blender de bucătărie. După aceasta aşază aluatul alb pe un platou, toarnă din crema obţinută mai devreme și aşază cel de-al doilea aluat maro.

Intre timp macină zahărul granule pentru topping, obținând astfel o pudră fină. Amestecă apoi zahărul pudră cu zeama de la grepfruiturile rămase. Încălzește la bain-marie compoziţia aceasta pentru glazură și amestecă frecvent până ce capătă consistenţă. Apoi toarnă glazura peste blatul maro al prăjiturii și nivelează cu ajutorul unei spatule. Decorează apoi prăjitura, din loc, în loc, cu puțină frișcă făcută în casă. În vârful de frișcă poți aşeza o bucățică de grepfruit sau o migdală.

Poftă bună!

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Echipa femini.ro îţi urează Sărbători fericite!

Pregăteşte pentru Crăciun 5 prăjituri delicioase!

Găteşte pentru masa de Crăciun un delicios cozonac!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top