Femini.ro

Pregătiri necesare înainte de a cumpăra sau a adopta un caţel

dog

Casa şi grădina

Pregătiri necesare înainte de a cumpăra sau a adopta un caţel

Cheia succesului în a ajuta un nou caţel cumpărat sau adoptat să se acomodeze în casa voastră este reprezentată de pregătirile anterioare şi multă răbdare. Trebuie să ştiţi încă de la început că poate dura între două zile şi două luni ca voi şi animalul de companie să vă acomodaţi unul cu altul. Urmatoarele sfaturi vă pot ajuta să faceţi în aşa fel încât acest proces să fie mult mai simplu şi mai plăcut.

Pregatiţi toate lucrurile necesare pentru un caţel

Odată ce v-aţi hotărât ce rasă va fi noul vostru caţel, este foarte important să pregătiţi în prealabil toate lucrurile de care acesta va avea nevoie. Va trebui să cumpăraţi o zgardă, o lesă, boluri pentru alimente şi apă, hrană şi desigur, câteva jucării. Este recomandat să cumpăraţi şi un medalion pe care sa fie gravat numărul vostru de telefon, în caz că viitorul căţel se va pierde.

Stabiliţi câteva reguli în casa

Este esenţial ca înainte de a aduce noul căţel acasă să stabiliţi câteva reguli cu membri familiei voastre. Trebuie să lămuriţi cine va plimba căţelul dimineaţa, cine îl va hrăni, dacă va avea voie pe canapea sau în pat, cine îl va spăla şi cine îşi va face timp pentru a se juca cu el?

dog 2

Planificaţi sosirea căţelului

Încercaţi să planificaţi sosirea noului căţel în casa voastră astfel încât aceasta să aibe loc la sfârşitul săptămânii sau într-o perioadă în care veţi avea câteva zile pentru a sta acasă. Un căţel şi noii stăpâni au nevoie de câteva zile pentru a se cunoaşte reciproc şi a se acomoda unul cu altul. De asemenea nu trebuie să uitaţi de factorul „gelozie” şi nu neglijataţi alte animale de companie, oameni sau copii din casa voastră.

relaxing time (2)

Fiţi pregatiţi pentru dresaj

Dacă noul vostru căţel are o vârstă fragedă, este foarte probabil ca acesta să nu fie dresat iar voi să aveţi această responsabilitate de acum. Pe internet puteţi găsi foarte multe informaţii despre cum să dresaţi un pui de căţel sau un câine adult. Trebuie doar să aveţi multă răbdare, să fiţi consecvent şi să stabiliţi o rutină. Va trebui să depuneţi un pic de efort suplimentar în fiecare zi când vă întoarceţi acasă de la servici pentru a dresa noul vostru căţel.

dresaj

Asiguraţi-vă că noul vostru câine este sănătos

Căţeii cumpărăţi sau adoptaţi de la diverse adăposturi au trăit într-un mediu diferit şi este foarte puţin probabil ca ei să fi fost vaccinaţi anterior. În mod inevitabil, în ciuda eforturilor depuse de persoanele care lucrează la adăposturile de animale, viruşii se pot răspândi. Vă recomandăm să vizitaţi un medic veterinar cu noul vostru căţel pentru a primi un carnet de sănătate, pentru a-i face toate vaccinurile şi pentru a-i implanta un microcip.

dog doctor

Lăudaţi-vă căţelul

Pentru a dresa noul vostru căţel mult mai uşor, este esenţial să-l lăudaţi şi să-l recompensaţi cu diverse alimente. Nu este nevoie de violenţă. Când vă ascultă trebuie lăudat, iar când nu se supune trebuie certat cu o tonalitate a vocii puţin ridicată. Noul vostru căţel trebuie să cunoască cine este stăpânul în casă.

Jucaţi-vă cu el

Câinii au nevoie de o viaţă activă. Asta înseamnă că trebui să planificaţi plimbări în parc, sau câteva minute de joacă în fiecare zi dacă locuiţi la casă şi dispuneţi de o gradină. Puteti folosi diverse jucării sau mingi care pot fi aruncate astfel încât căţelul să le aduca înapoi. De asemenea când mergeţi în viziă la rude din mediul rural, nu ezitaţi să luaţi şi căţelul cu voi.

playing dog

Fiţi răbdători şi bucuraţi-vă de rezultate

În cele din urmă, trebuie să fiţi rezonabili în aşteptările voastre. Alături de voi, viaţa este o experienţă diferită pentru noul vostru căţel, aşa că el are nevoie de timp pentru a se adapta. Dacă urmaţi sfaturile noastre, într-un viitor apropiat veţi observa ca v-aţi făcut un prieten pe viaţă. Nimeni nu vă va întâmpina niciodată cu la fel de mult entuziasm, sau nu vă va oferi mai multă iubire şi loialitate decât căţelul vostru. Fiţi răbdători, şi veţi fi răsplătiţi!

caine dresaj

Continue Reading
You may also like...

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top