Femini.ro

Preparate din carne de porc pentru masa de Crăciun

Să bucătărim!

Preparate din carne de porc pentru masa de Crăciun

Preparate din carne de porc pentru masa de Crăciun

De Crăciun, mulţi români aleg să aşeze pe masă produse din carne de porc. Şi cum nimic nu pare să reziste în faţa savorii acestor preparate, ne-am gândit să îţi dăm o mână de ajutor la realizarea meniului cu 2 reţete.

carnati-si-sunca-de-porc

1. Meniu ciobănesc

sunca2

Lista de ingrediente: 2 ouă proaspete de găină, 100 de grame de şunculiţă de porc sau bacon, 100 de grame de cârnaţi din carne de porc, 200 de grame de mămăligă făcută ca la stână și 30 de grame de brânză telemea de vacă, proaspătă.

Mod de preparare pentru meniul ciobănesc

oua-carne

Prima dată se pregătește şunculiţa de porc, mai exact aceasta se taie în feliuţe subţiri. După aceasta se taie în bucăți cârnaţii din carne de porc.  Se ia un vas din lut care să reziste la temperatură și se pun în el prima dată un strat de felii de şunculiţă de porc, după care se aşază bucățile de cârnaţi. Se plasează vasul în cuptor și se țin produsele din carne de porc până ce se rumenesc. Se ia un alt vas de lut, se unge cu grăsime pe fund și se sparg apoi ouăle, după care se plasează în cuptor și se țin până ce se prăjesc bine, nu mult. După ce s-au făcut cârnaţii, şunculiţa de porc și ouăle, se scot, se pun pe un platou sau farfurie întinsă și se servesc cu mămăligă făcută ca la stână ( din aceea care nu curge ușor, este mai dură) și cu brânză dată pe răzătoare.

2. Rulouri de pui cu şunculiţă de porc

Lista de ingrediente: 2 bucăți de piept de pui, 100 de grame de unt, 300 de grame de ciuperci albe proaspete, o linguriţă de pastă de roşii, un ou proaspăt, puțin pesmet, 500 de ml de supă de pui făcută în casă și filtrată, 100 de grame de bacon sau şunculiţă de porc, 100 de ml de vin alb sec, 2 căței de usturoi pisaţi sau tocaţi mărunt, o linguriţă de măghiran, o legătură de verdeaţă, sare, piper și o foaie de dafin.

Mod de preparare pentru reţeta de rulouri de pui cu şunculiţă de porc

Prima dată te vei ocupa de pui. Carnea de pui trebuie să fie proaspătă, după ce te-ai asigurat de aceasta spal-o bine cu apă rece, tamponează ușor cu un şervet și apoi curăţ-o. Fiecare bucată de piept de pui tai-o de așa manieră încât să obții o bucată mai mare. Apoi condimentează puiul cu sare și piper proaspăt măcinat. Între timp te poți ocupa de ciuperci. Pe acestea spală-le cu apă rece, iar dacă pălăriile ți se par tot murdare, poți să le ștergi cu un prosop umed, fără să le înlături pieliţa. Taie-le apoi în bucăți mici și procedează la fel și cu baconul sau şunculiţa de porc. Introdu apoi în blender şunculiţa de porc și ciupercile și pasează-le bine de tot. Pune în amestecul acesta sare, piper, verdeaţa spălată, curăţată și tocată mărunt, pesmetul, oul, măghiranul și amestecă bine de tot. Împarte această compoziţie în patru părți egale. Apoi taie pe jumătate cele două bucăți mari de piept, obținând astfel 4 bucăți. Distribuie pe fiecare bucată de piept de pui o cantitate egală de amestec de ciuperci, verdeaţă și bacon. După aceasta răsuceşte-le ca și cum ai face rulouri. Leagă-le cu grijă cu aţă și apoi prăjeşte-le, pe rând, în untul încins în tigaie. Ai grijă când le întorci să nu le rupi! Adaugă în sosul din tigaie sare, piper, sos de roşii și vin. Prăjeşte rulourile în acest sos astfel încât să împrumute din aroma lui. Varsă și supa de pui, dafinul. Lasă ca sosul să scadă. Lasă să stea rulourile la foc mic, 30 de minute. Scoate după acest timp rulourile de pui cu şunculiţă de porc, aşază-le pe un platou peste care ai pus frunze de salată verde. Între timp adaugă în sosul din tigaie usturoiul și mai lasă-l putin pe foc. Sosul îl poți servi dintr-un bol mic. Între timp poți pregăti ca și garnitură la acest meniu o salată verde sau una de crudităţi cu un dressing light.

Poftă bună.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top