Femini.ro

Răcoreşte-te cu 5 smoothie-uri delicioase!

Să bucătărim!

Răcoreşte-te cu 5 smoothie-uri delicioase!

Smoothie-ul este o băutură cremoasă şi delicioasă, care poate fi servită atât la micul dejun, cât şi ca gustare între mese pentru un plus de energie şi sănătate. În plus, această băutură este o sursă excelentă de proteine şi se poate servi şi la dietă.

1. Smoothie de căpşuni

smoothie de capsuni10

Lista de ingrediente pentru reţeta de smoothie de căpşuni: 2 linguriţe de extract de vanilie, 6 cuburi de gheaţă zdrobite, 3 linguriţe de zahăr alb, jumătate de ceaşcă de lapte degresat, jumătate de ceașcă de iaurt integral și 8 căpşuni spălate, curăţate, fără codite și tăiate în felii. Ingredientele sunt pentru 2 porţii, iar timpul de preparare este de 5 minute.

Mod de preparare

capsuni20

Se pun într-un blender căpşunile feliate, laptele, iaurtul, zaharul și extractul de vanilie. Se zdrobesc bine ingredientele, se adaugă cuburile de gheață și se mai mixează. Smoothie-ul obținut se toarnă apoi în pahare și se poate degusta.

2. Smoothie California

Lista de ingrediente: un pahar de iaurt de 226 de grame cu aromă de lămâie, 7 căpşuni mari spălate, curăţate, fără codiţe și o treime de ceașcă de suc proaspăt de portocale. Ingredientele precizate sunt pentru o porție. Timpul de preparare pentru acest smoothie este de 10 minute.

Mod de preparare

Căpşunile se spală, se curăţă, apoi se scurg de apă și se plasează într-o pungă care se sigilează și se pune în congelator. Căpşunile vor sta la rece preț de circa o oră. Apoi se scot căpşunile de la rece, se pun într-un blender împreună cu iaurtul şi sucul proaspăt de portocale. Se mixează bine și apoi se toarnă smoothie-ul în pahar pentru a se degusta.

3. Smoothie de afine

smoothie de afine1

Lista de ingrediente pentru 2 porţii: o ceașcă de iaurt cu aromă de vanilie sau iaurt congelat cu aromă de vanilie, trei pătrimi de ceaşcă de afine spălate și curăţate, cam un sfert de ceașcă de suc cocktail cu aromă de afine, congelat. Timpul de preparare pentru acest smoothie de afine este de 5 minute.

Mod de preparare

Într-un blender se amestecă sucul cocktail de afine și fructele. Se acoperă blenderul și se mixează până ce se obţine o băutură cremoasă, fină. După aceasta se varsă în blender iaurtul și se mai mixează. Se poate turna apoi smoothie-ul în pahare și se poate degusta până la capăt.

4. Smoothie delicios

Lista de ingrediente: trei pătrimi de ceașcă de lapte, un pahar de 226 de grame de iaurt cu puține grăsimi cu aromă de vanilie, o ceașcă de căpşuni congelate şi puțin dulci și 2 banane decojite și tăiate în bucăți. Ingredientele sunt pentru 2 porţii. Timpul de preparare este de 5 minute.

Mod de preparare

Într-un blender se amestecă bucățile de banană, căpşunile, iaurtul și laptele. Se mixează, după care se toarnă băutura în pahare și se poate servi.

5. Smoothie de fructe de pădure și banană

Lista de ingrediente pentru 2 porţii: o ceașcă felii de măr, o ceașcă felii de piersică, jumătate de ceașcă de lapte, o ceașcă sau jumătate de ceaşcă de înghețată de vanilie, o ceaşcă sau o jumătate de ceaşcă de cuburi de gheață, o banană feliată și o ceașcă de felii de căpşuni. Timpul de preparare este de 10 minute.

Mod de preparare

Într-un blender se amestecă căpşunile, feliile de banană, de piersică, de măr și înghețata. Se mixează bine până la obţinerea unui smoothie cremos, fin și delicios. Se adaugă apoi cuburile de gheață și laptele, se mai amestecă și apoi se poate gusta.

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top