Femini.ro

Rosacee sau pielea ta doar este roşie?

Întreţinere

Rosacee sau pielea ta doar este roşie?

Bineînţeles că fiecare dintre noi are o piele roşie la un moment dat al vieţii sau chiar al zilei având în vedere că trecem prin fel de fel de perioade- mai ales noi femeile.

De cele mai multe ori asta se întâmplă după ce ai terminat o sesiune de transpirat; însă, când ştii că nu este vorba de ceva mai serios? Când ştii că nu este rosacee?

Ei bine, pentru mai mult de 16 milioane de americani, această roşeaţa niciodată nu dispare deoarece, din păcate, este vorba de rosacee. Crezi că este şi cazul tău? Iată ce trebuie să ştii în continuare:

Pielea te poate înţepa

Rosacea este o inflamaţie cronică a pielii ce poate apărea şi se poate manifesta în deosebit de multe căi: roşeaţa ce apare de-a lungul obrajilor şi mai jos de nas, vase de sânge mici şi roşiatice cunoscute ca şi capilare care apar pe obraji şi nas, iritaţii ce seamănă cu nişte coşuri însă care persistă şi care nu pot fi curăţate cu absolut nimic, şi peste toate, o sensibilitate generală simţind de cele mai multe ori că pielea te înţeapă sau te mănâncă, explică dermatologii.

Sunt câţiva declanşatori

Fie de este vorba de mâncarea pe care ai comandat-o la pachet sau de sosul tău picant favorit, trebuie să ştii că, în mod regulat, când vine vorba de rosacee, alimentele şi mâncărurile picante o declanşează, spun aceştia în continuare. Multe alte activităţi mai amuzante, ca şi consumul de alcool- în special vin roşu, statul în soare sau băile lungi şi fierbinţi, sunt deasemeni cunoscute a fi declanşatori ai acestei afecţiuni teribile.

Dar şi alţi factori, ca şi stresul, căldura- gândeşte-te când dai drumul la termostat în timpul iernii, şi vremea geroasă şi vântul de afară pot pune paie pe foc.

Dacă experimentezi roşeaţă a pielii după unul sau mai mulţi dintre aceşti factori determinanti, atunci este foarte posibil să suferi de rosacee.

Beautiful brunette girl face

Genetica joacă un rol important

Dacă tata sau bunica avea rosacee, practic poţi băga mâna-n foc că şi tu o vei experimenta de vreme ce genetica joacă un rol deosebit de important când vine vorba de această afecţiune, spun dermatologii.

Este uşor de diagnosticat

Chiar dacă ai parte de o iritaţie sau rosacee, trebuie să ştii că o simplă vizită la dermatolog te poate scăpa de toate grijile.

Există câteva tratamente

Să-ţi dai seama care dintre declanşatorii comuni prezentaţi mai sus sunt răi în cazul tău, reprezintă un punct extraordinar de important de pornire deoarece îi poţi evita numaidecât. Opţiunile pentru tratament includ creme şi antibiotice orale pe care, bineînţeles că medicul tău ţi le poate prescrie fără nici cea mai mică problemă. Pentru cazurile mai severe, există anumite gomaje şi tratamente cu laser ce se fac în cabinetele specializate.

Crema cu protecţie solară este esenţială

Şi ca toate celelalte lucruri care afectează pielea, expunerea agresivă la soare poate creşte riscul ca simptomele tale să se înrăutăţească. Este esenţial să porţi o cremă cu protecţie de cel puţin 30 SPF de fiecare dată când stai în soare.

Woman having laser skin treatment in a skincare clinic administered by a young female nurse in protective goggles to rejuvenate her skin and lessen wrinkles and scars

Continue Reading
You may also like...

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top