Femini.ro

Roşiile- nu te-ai fi gândit să le foloseşti aşa!

Întreţinere

Roşiile- nu te-ai fi gândit să le foloseşti aşa!

 

În acest articol urmează să-ţi spun câteva dintre cele mai neobişnuite moduri prin care poţi să te foloseşti de roşiile rămase dar şi de sucul de roşii. Singurele lucruri de care ai nevoie sunt cele menţionate.

Sper că te vei delecta cu câteva lucruri grozave, pe cinste. Dacă ţi-au plăcut, aştept şi un comentariu.

Acestea fiind spuse, haideţi să vedem împreună cum poţi folosi roşiile, şi nu, nu doar la mâncat!

Frumuseţe

Roşiile pot fi folosite pentru părul şi pielea ta. Dacă ai un păr lipsit de vitalitate şi doreşti să adaugi mai multă strălucire, mai multă culoare, trebuie să urmezi câteva reguli de bază. Ia o cantitate mică de suc de roşii şi masează-ţi părul după ce ai folosit balsam normal. Lasă vreme de câteva minute, după care clăteşte.

Acest artificiu îţi va face părul să straluceasca din cauză că sucul de roşii va creşte pH-ul acidic din păr. Dacă doreşti ca şi pielea să se bucure de aceleaşi efecte să fie mai deschisă ca şi nuanţă, mai luminoasă, mai catifelată şi cu mai puţine pete, mai puţine probleme, adaugă şi miere şi amestecă până vei obţine o pastă grosuţă. Aplică şi lasă vreme de 15 minute. Clăteşte. Vitamina A şi C din roşii vor face pielea catifelată şi sănătoasă.

Poţi aplica această mască, acest tratament de 2-3 ori pe săptămână, fără nici un fel de probleme sau contraindicaţii.

Acnee

Dacă ai avut sau ai acnee destul de serioasă şi doreşti să fie mai bine- logic- urmează acest sfat pe care ţi-l dau: taie o roşie în jumătate şi freacă peste toată faţa ta. Lasă aşa vreme de 20 minute sau chiar mai mult dacă nu mai ai altceva de făcut.

Mahmureala

Dacă ai avut o seară plină de distracţie atunci ştii că a doua dimineaţă îţi va da bătăi serioase de cap şi asta nu este deloc amuzant. Pentru a scăpa de această neplăcere ai nevoie de roşii în sistemul tău. Consumă o omletă cu foarte multe roşii sau bea suc de roşii proaspăt şi vei observa cu stupoare de ce mare ajutor îţi sunt.

Arsuri

Dacă te-ai ars din greşeală- aşa cum şi eu o fac de atât de multe ori având în vedere că sunt foarte neîndemânatică, pune gheaţă şi după care ia o roşie. Tai-o feliuţe şi aplică pe arsură. Alcalinitatea te va ajuta să stopezi durerea şi va preveni formarea beşicilor.

Bubiţe inestetice

Dacă doreşti să scapi de orice urmă de bubiţe, de beşici care se află pe toată suprafaţa corpului tău şi care te mai şi mănâncă sau te dor, taie câteva feliuţe de roşie şi freacă uşor până intră în piele. Din nou, alcalinitatea va funcţiona de minune şi va vindeca toată suprafaţa cu probleme vizibile.

Sper că v-am fost de mare ajutor şi v-am răspuns curiozităţilor. Dacă mai cunoaşteţi şi alte metode prin care roşiile devin adevărate superstaruri atât în bucătărie cât şi în casă, scrie-ne numaidecât deoarece suntem dornici să învăţăm!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top