Salată de fasole verde după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

Să bucătărim!

Salată de fasole verde după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

Salată de fasole verde după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

Păstăile constituie o sursă bună de fibre ce uşurează digestia şi previn kilogramele în plus. Sunt surse de vitamine şi minerale şi de aceea nu trebuie omise din meniu. Se pot consuma ca atare şi în cadrul regimului de slăbit, iar reţeta propusă de celebrul bucătar Gordon Ramsay este absolut delicioasă. Acesta pledează pentru o salată de fasole verde cu un sos delicios de usturoi copt şi mustar Dijon. Pe cât de senzaţională este la gust, pe atât de uşor este de preparat. Iată ce îţi trebuie pentru această reţetă.

Lista de ingrediente: o lingură mare de miere, oţet din vin alb, câteva linguri de migdale feliate, cam o farfurie păstăi de fasole, ulei de măsline, sare grunjoasă, piper negru, o lingură de muştar Dijon și o căpăţână de usturoi.

Mod de preparare pentru salata de fasole verde după reţeta bucătarului Gordon Ramsay

Prima dată se ia căpăţâna de usturoi și se împachetează în folie de aluminiu, după care se introduce în cuptor. Usturoiul copt în cuptor va conferi dressingului un gust deosebit, iar în acest timp te vei putea ocupa de salată. Așadar, ia fasolea verde, spal-o cu apă rece, după care scurge-o. Între timp pune apă cu sare la fiert, iar când aceasta clocoteşte, adaugă fasolea verde. Această metodă de gătit se numește blanşare și îi conferă fasolei verde o textură ușor crocantă. În plus, economiseşti calorii, iar asta pentru că nu se folosește nici un pic de ulei care se întâlnit în schimb la prăjire.

Găteşte fasolea verde preț de câteva minute și mai adaugă sare, după gust. După ce s-a fiert, scurge-o și stropeşte-o cu apă rece. De ce? Pentru că procedând astfel stopezi procesul de fierbere și îi păstrezi textura aceea ușor crocantă care face ca salata să fie nemaipomenită. În plus, își păstrează vie culoarea, iar acest aspect face ca preparatul să fie și mai plăcut.

Între timp trebuie să se fi făcut usturoiul, așa că scoate-l din cuptor, desfă-l de folia aceea, taie-l pe deasupra și apoi stoarce-l. Copt fiind, usturoiul va ieși tot, în plus are o textură nemaipomenită, cremoasă iar asta va da multă savoare sosului pentru salată. Apoi adaugă peste usturoi o lingură plină de muştar, puțin oţet din vin alb și o lingură de miere. Condimentează  sosul cu sare și piper negru măcinat, după gust. Dă-i savoare dressingului cu una-două linguri de ulei de măsline și mai amestecă pentru omogenizare.

După această etapă nu îți mai rămâne decât să iei păstăile și să le așezi într-un castron sau bol ca pentru salată. Toarnă apoi sosul, amestecă ușor şi varsă câteva linguri de migdale feliate (2-3 linguri).  Tot ce îți mai rămâne este să amesteci ușor pentru ca fasolea să împrumute din savoarea sosului și a condimentelor, după care poți aşeza salata pe o farfurie întinsă sau platou și să o servești.

Poftă bună!

Tu găteşti fasole verde? Spune-ne pe femini.ro ce reţete cu fasole verde obișnuiești să găteşti!
Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Să bucătărim!

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top