Beneficii neştiute ale consumului de şampanie

Nutriţie

Beneficii neştiute ale consumului de şampanie

Fină, acidulată cât să îţi zgândăre papilele gustative, cu un parfum deosebit, dulce, dulce-acrişoară sau tare la gust, şampania este o băutură care se consumă de obicei la evenimente deosebite, dar care aduce beneficii sănătăţii.

sampanie 5

1.Şampania îmbunătăteşte memoria

În urmă cu doi ani, oamenii de ştiinţă  din Marea Britanie au efectuat un studiu asupra cobailor dându-le să bea şampanie timp de şase săptămâni. După cele 6 săptămâni de studiu i-au pus să treacă printr-un labirint. Rata de succes de a parcurge tot labirintul a fost de 50%, dar fără ca aceştia să primească şampanie. După ce au primit şampanie şi-au îmbunătăţit parcursul prin labirint cu 70%. Doctorul Jeremy  Spencer afirmă că în urma acestui studiu s-a putut trage o concluzie clară: şampania îmbunătăţeşte memoria. Mai exact, consumul moderat de şampanie influenţează funcţiile cognitive precum memoria. Tot doctorul Spencer afirmă că substanţele active din două sortimente de struguri  roşii folosiţi pentru şampanile  Pinot Noir şi Pinot Meunier îmbunătăţesc memoria şi orientarea în spaţiu. Efectele pozitive se observă la un consum moderat de 3 pahare pe săptămână. Tot un consum moderat poate întârzia afecţiunile degenerative ale creierului precum demenţa.

2.Şampania menţine inima sănătoasă

Despre vinul roşu ştim cu toţii că este bun pentru sănătate, că reduce nivelul de colesterol şi previne bolile de inimă prin aportul de antioxidanţi puternici. Cum şampania este produsă în mare parte din struguri roşii, aceasta conţine un nivel ridicat de polifenoli, mai exact de antioxidanţi. Aceşti antioxidanţi sunt în număr mai mic în strugurii albi, dar şi aceştia aduc beneficii notabile sănătăţii precum reducerea presiunii sângelui şi a riscului de boli de inimă.

sampanie 7

Ca să ai un ten sănătos şi radiant nu trebuie să cheltuieşti prea mult pe produsele cosmetice de întreţinere. Un truc este să pui puţină şampanie pe un disc demachiant şi apoi să îţi stergi bine tenul cu acesta. Vei vedea că pe discul demachiant se strânge tot praful şi rezidurile acumulate într-o zi întreagă.

3.Şampania îţi conferă o piele strălucitoare

Dacă ai rămas fără loţiune tonică şi cauţi o soluţie rapidă de moment, salvarea ta se numeşte şampanie. Puţină şampanie aplicată pe tenul curat detoxifică pielea, îmbunătăteşte textura acesteia şi o face să pară radiantă.  Antioxidanţii din şampanie elimină toxinele stocate în piele iar acidul tartric tonifică şi conferă luminozitate. Mai mult de atât, şampania este un bun remediu pentru acnee. Aplicată pe tenul gras, şampania suplineşte funcţiile unei loţiuni antibacteriene care previne formarea coşurilor.

4.Şampania are mai puţine calorii decât vinul

Consumată cu măsura, şampania oferă organismului antioxidanţi esenţiali pentru o bună funcţionare. Dar ca orice băutură alcoolică are şi calorii, de aceea nu este bine să exagerezi cu numărul de pahare dacă vrei să te menţii în formă şi asta pentru că alcoolul îngraşă. Partea bună a lucurilor este că are mai puţine calorii decât berea şi vinul.  Un litru de şampanie are 12 grame de zaharuri iar o sticlă obişnuită are între 80-100 de calorii. Numărul de calorii al unei sticle de şampanii este mult mai mic decât cel înregistrat de un pahar de  175 de ml de vin sau de bere.

 

More in Nutriţie

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top