Semne clare cum că ai avea un cheag de sânge

Sănătate

Semne clare cum că ai avea un cheag de sânge

 

În majoritatea timpului, un cheag de sânge este un lucru bun; când eşti accidentat, ai nevoie ca sângele să se solidifice pentru a stopa sângerarea, însă, câteodată când acesta o face şi nu este deloc necesar, este reţeta clară către probleme serioase- în special când acestea se formează la nivelul venelor.

Când se formează un cheag de sânge la un nivel adânc în muşchi, acesta poate fi deosebit de dureros şi foarte periculos, explică specialiştii.

Din această cauză, cel mai înţelept lucru pe care-l poţi face este să recunoşti simptomele şi semnalele de alarmă ce ţi le oferă organismul de fiecare dată. Tratamentul prompt este cheia către ţinerea sub control al acestora:

Umflături

Un picior umflat sau un braţ este unul dintre cele mai comune semne ale unui cheag de sânge; acesta poate bloca fluxul sanguin sănătos al picioarelor şi din această cauză sângele strâns cauzează umflarea. Este normal să priveşti această acţiune ca şi un simptom, bineînţeles când nu apare dacă eşti în avion sau în timpul perioadelor mai lungi de imobilitate.

Middle-aged Woman With Ice Pack for Headache

Durere la nivelul braţului sau piciorului

De obicei, durerea vine ca şi o combinaţie cu alte simptome ca şi umflare şi roşeaţă însă, câteodată, rareori şi de una singură. Din nefericire, durerea de pe urma unui cheag de sânge poate fi confundată cu o crampă musculară sau chiar o întindere şi din această cauză problema trece nediagnosticată şi este deosebit de periculoasă. Durerea are tendinţa de a te lovi în momentul în care mergi sau îţi flexezi piciorul spre înainte.

Semne roşiatice pe piele

De vreme ce este adevărat că o vânătaie înseamnă şi ea un tip de cheag de sânge, nu este genul pentru care trebuie neapărat să te alarmezi şi să te îngrijorezi. În momentul în care este vorba despre un cheag de sânge, vor apărea semne roşiatice de-a lungul venelor tale şi braţul sau mâna se va încălzi la atingerea acestora.

Durere în piept

O durere în piept poate vei crede că aduce după sine un infarct, însă, nu de fiecare dată este cazul. Ambele probleme prezintă simptome similare, explică specialiştii. Cu toate acestea însă, în cazul de faţă durerea are tendinţa de a fi mai ascuţită, gen de „înjunghiere” şi se simte din ce în ce mai prost pe măsură ce tragi aer în piept. Durerea de pe urma unui infarct de cele mai multe ori radiază în partea de sus a corpului- la nivelul umerilor, gâtului, mandibulei chiar.

Oricum ar fi, ai nevoie imediat de ajutor, aşa că sună la urgenţe!

Tuse inexplicabilă

Efectiv nu te mai poţi opri din tuşit? Dacă mai experimentezi şi o respiraţie mai greoaie, un ritm mai alert al inimii sau durere în piept, toate pot fi simptome ale apariţiei unui cheag de sânge. Tusea poate fi uscată, însă, sunt şi dăţi când persoanele în cauză pot elibera mucus sau chiar sânge, explică specialiştii. Când ai dubii, sună medicul tău sau mergi direct către urgenţe!

Patient suffering from pain in the leg being examined by a female doctor and her assistant

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top