Femini.ro

Sfaturi ca să nu te îngraşi de Crăciun

Diete

Sfaturi ca să nu te îngraşi de Crăciun

Cozonaci pufosi, plăcinte, şuncă, cârnaţi, tochitură, sarmale, piftie și câte și mai câte pune românul pe masa de Crăciun. Numai că atât de multe preparate tradiţionale aduc după sine și multe kilograme în plus. Ce să faci ca să nu te îngraşi de Crăciun? Vezi în cele ce urmează!

1. Mănâncă puțin din toate

Dacă ai ținut post și vezi deodată pe masa de Crăciun tot felul de preparate tradiţionale, ești tentat să mănânci din toate, și mult. Însă aceasta este o mare greșeală, căci pe urmă când te urci pe cântar vei vedea de am zis asta. Chiar dacă poate ai slăbit în perioada postului, odată consumând cu nesaţ din toate acele preparate kilogramele revin, ba chiar și altele în plus. În plus, mâncând puţin te bucuri de savoarea tuturor preparatelor culinare tradiţionale fără a face exces.

2. Servește o supă sau salată

felul-1

Ca să ajuți digestia și să te saturi mai repede cu mai puțină hrană, servește la antreu o supă ușoară sau o salată de legume. Atât supele, dar și salatele au un conţinut ridicat de apă și fibre ce uşurează digestia, se absorb lent și astfel te saturi mai repede, dar nici nu ți se mai face atât de ușor foame. În plus, ambele variante de antreu sunt sănătoase și gustoase.

3. Evită combinaţiile alimentare dezastruoase

Pe lângă preparatele tradiţionale care nu de puține ori abundă în grăsimi, există și combinaţii alimentare care îți pot îngreuna digestia sau te pot îngraşa. Evită, așadar, să consumi mai multe surse de proteine la o singură masă, asta pentru că fiecare dintre ele are un timp anume pentru digerare. Pe de altă parte te îngraşă foarte ușor combinaţia de grăsimi cu glucide. Glucide și grăsimi? Da! Adică să nu mănânci imediat după masă şi desert. Combinaţia aceasta este dezastruoasă pentru silueta ta, venind cu kilograme în plus.

dulciuri-2

Cum nu vrei asta, poți renunța la desert. Dacă asta te întristează că nu vei mai putea gusta nimic dulce la masă, ai în schimb varianta de a servi înainte câteva felii de fructe. Fructele servite înainte de masă stimulează digestia.

fructe-2

4. Evită să exagerezi cu meniurile bogate în grăsimi

Deși ți-ai putea face pofta cu produse tradiţionale, excesul te-ar costa destul de mult la cântar. Dacă vei servi de fiecare dată meniuri hipercalorice, asta se va vedea în scurt timp pe silueta ta. Vei acumula kilograme numaidecât și apoi te vei chinui să le dai jos. Tocmai de aceea trebuie să le previi chiar dacă e Crăciunul.

5. Uită de masă și dansează

Dacă faci Crăciunul în casa unor rude stând cu toţii laolaltă la masa festivă, vei avea tendinţa mereu să mănânci câte ceva. Poţi să mănânci ceva înainte de merge în vizită, de exemplu, nişte alune sau felii de fructe. Nu sta mereu la masă, ci caută metode prin care poți rămâne în formă. Dansează cât mai mult, căci astfel arzi caloriile. La fel de bine puteți ieși cu toții afară să vă bateţi cu zăpadă sau să faceți un om de zăpadă, dar evită să rămâi de fiecare dată la masă cu toate acele bucate în faţă.

Tu ce faci de Crăciun ca să nu te îngraşi?

Pregăteşte de Crăciun dulciuri delicioase!

Găteşte în postul Crăciunului reţete cu peşte!

Pune pe masa de Crăciun antreuri savuroase!

Testează de Crăciun 5 fripturi!

Pune pe masa de Crăciun dulciuri tare bune!

Descoperă 5 idei de decoraţiuni homemade pentru bradul de Crăciun!

 

More in Diete

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top