Femini.ro

Sfaturi ca să treci mai repede peste o despărţire

Relaţii

Sfaturi ca să treci mai repede peste o despărţire

Când treci printr-o despărţire ai impresia că întreaga ta viaţă se duce de râpă. E ca şi cum ai impresia că îţi fuge pământul de sub picioare. Însă şi alţii au trecut prin asta, deci şi tu poţi să o faci.

amintiri

Fiecare despărţire doare în felul ei. Sunt persoane care îşi iau adio după zeci de ani, sunt altele care închid o relaţie după câteva luni. Şi într-un caz dar şi în altul, rămân regretele, părerile de rău şi neputinţa de a mai schimba ceva. Însă dacă relaţia nu mai mergea, atunci trebuie să îţi repeţi în sine că mai devreme sau mai târziu se ajungea aici. O relaţie care nu merge se sfarşeşte undeva. Încearcă să vezi totuşi partea bună a lucrurilor. Ai strâns amintri frumoase şi multeşte-i vieţii pentru asta. Nu încerca să rămâi ancorată în trecut. Dacă alegi să traieşti un profund regret îţi vei face mult rău.

despartire

Priveşte înainte. Există viaţă şi după despărţire. Analizează-ţi calităţile şi spune-le ori decâte ori te încearcă un sentiment de regret. Dacă relaţia nu evoluase  şi orice efort ai făcut nu s-a ajuns totuşi în direcţia dorită, trebuie să înţelegi că ruperea acestei relatii a fost un lucru bun care ţi s-a întâmplat.

Dacă totuşi mai ai sentimente şi nu tu ai cerut despărţirea, este normal să te simţi afectată. Dar trebuie să înţelegi că dragoste cu de-a sila nu se poate. Dacă fostul ţi-a spus că nu te mai iubeşte şi a decis să vă rupeţi unul de altul, va trebui să mergi înainte. Este posibil ca undeva să fi greşit tu pentru faptul ca s-a răcit relatia, poate amândoi sau poate că nu te-a iubit niciodată cu adevărat.  Deşi pare greu, trebuie să încerci să vezi partea bună din această situaţie. Dacă el nu a putut să îţi ofere ceea ce ai sperat, înseamnă că nu el era bărbatul vieţii tale. Ruptura poate fi un lucru bun care ţi s-a intamplat şi asta ca poate urmează să îţi întâlneşti în viitorul apropiat bărbatul visurilor tale care să îţi aprecieze sentimentele.

Nu încerca să te gândeşti tot timpul la despărţire, mai ales dacă s-a produs recent. Încearcă să faci diverse activităţi care să îţi fure mintea de la el şi de la ruptură.  Poţi să începi să îţi faci un abonament la sală. Cu ocazia aceasta îţi vei tonifia musculara şi te vei menţine în formă.

despartire2

Nu sta singură în casă. Încearcă să ieşi cât mai des alături de prietenele tale.  Poţi bifa pe listă o seară la bowling sau la karaoke. Nu există azi nu am chef de ieşit la terasa sau la club, vei avea mai mult timp pe care îl vei petrece gândindu-te la despărţire şi la ce a fost între voi. Orice ar fi, nu te gândi, nu mai privi în trecut. Încearcă să stabileşti ieşiri cu mai mulţi prieteni comuni, poate astfel ai şansa să descoperi pe viitor partenerul de viaţă. Mai ai posibilitatea să fixezi alături de prietenii comuni drumeţii sau vacanţe în destinaţii exotice. Peisajele mirifice din ţările calde te vor ajuta să priveşti înspre viitor şi să rămâi pozitiva. Te vei deconecta astfel de la emoţiile negative care te încearcă.

Mergi la un curs de perfecţionare, de chitară sau de limbi exotice. La fel de bine te poţi înscrie la un curs de gătit. Îţi va plăcea şi vei uita de trecut. Învăţând lucruri noi te perfecţionezi, rămâi activă şi nu te complaci în propria-ţi suferinţă.

Nu încerca să te mai interesezi de el. În nici un caz nu îţi pune o prietena să îl sune să vezi ce face. Fii matură şi rupe orice legătură cu trecutul, mai ales dacă există suferinţă.

Şi dacă mai ai momente când îţi este greu să accepţi despărţirea, nu uita că numai astfel poti deveni o persoană matură, asumată. Nu uita că ai în tine forţa necesară să treci peste această ruptură. Fii încrezătoare în tine!

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top