Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Întreţinere

Sfaturi pentru îngrijirea pielii în sezonul rece

Ne apropriem vertiginos de iarnă iar schimbările de vreme nu încetează să apară. Doar că acestea se fac simţite și pe pielea noastră. Aceasta se usucă, crapă și chiar dă o senzație neplăcută de strângere. Disconfortul dar mai ales textura pielii care are grav de suferit ne îndeamnă să luăm măsuri. Ce este de făcut în această situație? Descoperă pe femini.ro!

ten-1

1. Alege corect produsul de curăţare a feţei

Știm că demachierea este un must atunci când vorbim de îngrijirea pielii. În cadrul acestui pas din ritualul de îngrijire sunt eliminate cele mai multe reziduri acumulate la nivelului pielii ce pot duce la blocarea poriilor și apariţia imperfecţiunilor. Tocmai de aceasta nici nu trebuie vreodată să sărim peste demachiere, oricât de multe motive am avea. Alege un produs blând de curăţare pe bază de cremă, dacă ai tenul uscat. Și dacă ai pielea feţei grasă sau mixtă, mizează pe un produs de curăţare de genul gelurilor.

skin5

2. Luptă împotriva deshidratării tenului

Aerul rece de afară dar și căldura exagerată din cămin duc treptat la uscarea pielii feţei și chiar la crăparea acesteia. Ce este de făcut pentru a preveni aceste neplăceri? Exfoliază pielea de 3 ori pe săptămână cu un produs bine potrivit. Ce poți folosi în acest sens? Exfolianţii chimici pe bază de enzime și hidroxi acizi care pur și simplu dizolvă toate acele celule moarte stocate la nivelul pielii feţei. Când folosești un astfel de produs cosmetic nu este nevoie să aplici o cantitate mare, ci una mică pe care să o întinzi cu ajutorul degetelor urmând ca mai apoi să speli bine faţa. Dacă vrei să încerci altceva, poți folosi exfolianţii mecanici, sau mai bine zis cosmeticele ce prezintă niște granule ce îndepărtează celulele moarte. Trucul constă în frecarea blândă a pielii feţei cu un astfel de produs. Dacă în schimb pielea ta este una sensibilă și te gândești că exfolierea i-ar face rău, trebuie să știi că poți opta pentru un produs blând cu microgranule exfoliante executând, bineînțeles, mişcări delicate.

3. Folosește un produs cu factor de protecție solară

Dacă sezonul acesta prietenii tăi te vor găsi mai mult pe pista de schiat, trebuie să știi că soarele arde foarte rău. Zăpada reflectă 80% din razele soarelui și astfel crește riscul să îți arzi pielea. Tocmai de aceea este important să nu uiți să folosești zi de zi un produs care să aibă factor de protecție solară inclusiv împotriva razelor UVA și UVB. Cum să alegi un astfel de produs? Dacă ai tenul gras sau mixt și de obicei faci coşuri, poți folosi spray cu factor de protecție solară. În schimb pentru un ten uscat se poate folosi o cremă cu spf. Peste produsul cu factor de protecție solară se poate aplica crema de hidratare sau o loţiune care să protejeze tenul de razele solare.

4. Folosește un serum

Serumurile sunt produse cosmetice pe bază de ingrediente active ce au ca scop o îngrijire atentă a pielii. Există o multitudine de astfel de produse și le poți alege în funcție de problemele cu care te confrunți. De exemplu, dacă tenul tău este excesiv de uscat poți alege un serum de hidratare. Pe de altă parte, există serumuri de calmare a tenului care pot fi folosite în situaţiile în care apare roşeaţă sau iritaţii la nivelul pielii.

5. Hidratarea, pasul cel mai important în îngrijire

cream-194116

Ai auzit adesea asta și pesemne vei mai auzi. Hidratarea este fără doar și poate cheia obţinerii unui ten ca în reviste. Iar de hidratare nu trebuie să uiți nici măcar în sezonul rece. Alege un produs de hidratare fără uleiuri dacă ai tenul mixt sau gras și unul cremos dacă ai pielea uscată și predispusă la deshidratare.

Tu cum ai grijă de pielea ta în sezonul rece? Spune-ne pe femini.ro!

Descoperă şi 10 solutii pentru un ten strălucitor!

Află cum trebuie să ai grijă corect de pielea ta în sezonul rece!

Află cum îţi poţi feri câinele de frig în sezonul rece!

Descoperă îngrijirea buzelor în sezonul rece!

Află cum să supravieţuieşti frigului din sezonul rece!

More in Întreţinere

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top