Femini.ro

Sindromul polichistic ovarian şi sexul

Sănătate

Sindromul polichistic ovarian şi sexul

 

La suprafaţă, menstruaţiile iregulate sau chiar lipsa din când în când pot reprezenta adevărate binecuvântări, însă pentru femeile ce suferă de sindromul polichistic ovarian, o condiţie deosebit de serioasă, de severă, aceste neregularităţi sunt mai mult un „blestem”.

Sindromul polichistic ovarian afectează mai bine de 10% dintre femeile cu vârsta între 18 şi 44 ani, în concordanţă cu datele primite de la cei de la Naţional Institute of Health.

Mai mult decât atât, se pare că acesta reprezintă cauza numărul 1 de infertilitate; dar pe lângă acestea, se mai joacă şi cu viaţa ta sexuală, deasemeni.

Ciclul menstrual vine când doreşte

Gândeşte-te aşa: ai plănuită o întâlnire hot pentru vineri seară şi plănuieşti să ajungi şi în pat dacă se poate având în vedere că aţi aşteptat destul de mult timp. Dar, când te trezeşti vineri dimineaţă observi nişte pete întunecate pe lenjerie; da da, aceasta îţi dă de înţeles că ar trebui să-ţi revizuieşti planurile.

Cu toate că se poate şi în această perioadă, nu este chiar tocmai plăcut să vorbeşti cu tipul cel nou despre acest subiect.

Woman lying in bed

Pur şi simplu nu ai chef de sex

Mai bine de 60% dintre femeile ce suferă de sindromul polichistic ovarian experimentează o formă de disfuncţie sexuală, în concordanţă cu ceea ce spun studiile. Aproape fiecare femeie din acest grup prezintă probleme cu dorinţa şi excitarea.

Mai mult decât atât, cheful tău de sex poate fi în legătură şi cu anticoncepţionalele care joacă un rol destul de important. Sunt anumite pastile care pot scădea nivelul de testosteron, ceea ce înseamnă că-ţi va pune libido-ul la pământ.

Te simţi nesigură în legătură cu corpul tău

Nivelurile crescute de testosteron pot duce la păr în plus exact în zonele unde nu-l doreşti absolut deloc- pe faţă, piept, spate. Mai adaugă şi acnee şi luare în greutate în această compoziţie şi ai toate simptomele majore ale acestei afecţiuni şi bineînţeles de pe urma căreia, încrederea ta are mult de pierdut.

Pielea, părul şi schimbările de greutate fac indivizii să se simtă mai puţin atrăgători, explică specialiştii; dacă te simţi nesigură, înseamnă că eşti mult mai predispusă în a rămâne acasă, uitându-te la televizor decât să ieşi la o întâlnire ce poate duce imediat la sex fierbinte.

Se pare că sindromul menţionat mai sus se află în strânsă legătură cu riscul dezvoltării unei stări de depresie sau chiar anxietate; dacă asta sună destul de familiar pentru tine, consultă un psiholog sau un sexolog pentru sprijin.

Eşti stresată cu privire la sarcină

Pentru acele femei care încearcă să rămână însărcinate, sexul poate deveni o altă îndatorire- şi să faci exact în momentul precis când te afli la ovulaţie nu este tocmai sexy. De vreme ce această afecţiune înseamnă că hormonii sexuali sunt ieşiţi din limite, acel moment din lună când eşti la ovulaţie este neregulat, şansele tale de a rămâne gravidă sunt cu mult reduse. Amuzant? Nu prea. Din fericire, nu este totul pierdut deoarece poţi vorbi cu medicul specialist iar acesta îţi va oferi exact tratamentul de care ai nevoie pentru a te ajuta să concepi.

Woman lying in bed smiling

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top