Femini.ro

Tot ce trebuie să ştii despre pistrui

Make-up & Hairstyle

Tot ce trebuie să ştii despre pistrui

Pielea este şi întotdeauna va fi prioritară în viaţa noastră, însă, cu această varietate de pistrui ce există, ce vin în multe forme şi nuanţe, arată de cele mai multe ori că nu avem grijă deloc în momentul în care ne expunem la soare.

Mai important decât atât este faptul că aceşti pistrui pot apărea strict genetic iar din cauza stigmatului pus de societate, din ce în ce mai multe femei folosesc produse de acoperire din ce în ce mai scumpe pentru a-i acoperi.

Haideţi să vedem în continuare tot ce trebuie să ştii despre pistrui:

Ce sunt pistruii, de fapt?

Dacă ai pistrui, asta înseamnă că trebuie să le mulţumeşti părinţilor deoarece reprezintă o trăsătură de familie, aşa că ambii trebuie să o prezintă pentru ca tendinţa să se transmită la copii, explică specialiştii.

Această genă pentru pistrui reprezintă o mutaţie benignă a genei MC1R, ce reglează pigmentul. Cu toate că se crede că această moştenire este mai predominantă în cazul persoanelor roşcate, trebuie să ştii că există cazuri şi de chinezi, japonezi, mediteraneeni, israelieni şi chiar anumite grupuri de africani, continuă specialiştii.

Smiling woman holding chocolate over blue background

Vezi cum se dezvoltă

Un bebeluş cu pistrui? Extraordinar de drăgălaş, excepţie făcând faptul că niciodată nu se va întâmpla aşa ceva: aluniţele şi alte semne pot fi pe corpul tău din ziua 1, dar nu este şi cazul pistruilor, explică specialiştii.

Pistruii apar şi se înmulţesc o dată cu expunerea la lumină, la soare, făcându-şi debutul de obicei pe la vârsta de 7,8 ani.

La nivel celular, se pare că soarele, de unul singur nu-ţi va face nici un rău deoarece pistruii reprezintă doar tipul tău de piele. Poţi face absolut totul la perfecţie şi tot să ai pistrui.

Dacă eşti destul de isteaţă, niciodată nu vei spune că pielea ta este suferindă sau este distrusă de ceva, simţindu-te ruşinată de faptul că poate unii vor crede că n-ai avut destul de bine grijă de tine.

Foloseşte protecţie

Cu acestea fiind spuse, dacă ai pielea deschisă la culoare şi prezinţi pistrui, bineînţeles, te afli intr-un risc mult mai mare de a dezvolta cancer de piele decât o altă persoană cu acelaşi ton al pielii dar fără ele. Aşa că rămâi în gardă: mergi şi le verifică de două ori pe an la dermatolog şi niciodată să nu sari peste protecţie: foloseste cremă cu 30 SPF şi în toată perioada anului iar cu 50 sau chiar mai mult, când alegi să stai la soare, ne atenţionează specialiştii.

Pistruii sănătoşi ar trebui să se intensifice când au parte de mai multe raze de soare şi aproape să dispară când te albeşti. Petele de la soare, pe de altă parte, vor fi mult mai închise la culoare decât pistruii şi vor rămâne în aşa fel indiferent de cât soare ai parte.

Dacă doreşti să vezi că aceştia sunt cu totul normali, încearcă să fii atentă şi la mărimea acestora, la formă- trebuie să te îngrijorezi în momentul în care prezintă o formă mult mai definită decât cea obişnuită.

Laughing woman holding flowers and looking up over blue background

Continue Reading
You may also like...

More in Make-up & Hairstyle

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top