Tot ce trebuie să ştii despre vasectomie

Eşti mămică...

Tot ce trebuie să ştii despre vasectomie

Să fim sincere acum: să iei anticoncepţionale nu este chiar atât de uşor şi poate fi o durere în ştii tu ce. Cine îşi mai aminteşte să ia o pastilă în fiecare seară sau să oprească preludiul pentru a pune un prezervativ? Dacă nu eşti deloc mulţumită cu metoda ta de contracepţie şi ai destui copii, poate ar fi cazul să te gândeşti la vasectomie.

Când cuplurile se decid asupra unei astfel de precauţii permanente, optează pentru sterilizarea femeii şi nu asupra vasectomiei pentru bărbaţi. Şi asta nu este o veste bună, având în vedere că sterilizarea poartă mult mai multe riscuri şi necesită o perioadă mult mai mare de recuperare (este şi mult mai scumpă).

Cu acestea fiind spuse, vezi mai departe tot ce trebuie să ştii despre vasectomie:

Mulţi bărbaţi o fac sau se gândesc la asta

Cu toate că această procedură este mult mai puţin comună decât sterilizarea , este de departe o alegere destul de rară. Unul din 5 bărbaţi cu vârsta până-n 35 ani au avut parte de vasectomie.

Nu este deloc complicată

O vasectomie tipică necesită cel mult 10-15 minute şi este efectuată cu ajutorul unui anestezic local, explică specialiştii. În timpul procedurii, medicul face o tăietură mică în scrot, trage vasele deferende- tuburile care poartă spermă din testicule, le taie după care “sigilează” totul înainte de a închide zona cu incizia.

Există posibilitatea să resimţi puţină durere sau zona să se inflameze, însă, de obicei totul se rezolvă dacă se aplică o compresă cu gheaţă şi se administrează pastile pentru durere. Vei fi înapoi la muncă în mai puţin de 24 ore, însă, trebuie să te rezumi de la activitatea fizică cel puţin o săptămână.

Sterilizarea, pe de altă parte, necesită anestezie generală, este mult mai invazivă, prezintă un timp mult mai lung de recuperare şi poartă mai multe riscuri, ba chiar îţi poate avaria intestinele sau vezica.

Portrait of confident man posing on white background.

Funcţionează de minune

Vasectomiile sunt o reuşită pentru 99% dintre bărbaţi, însă tot este necesar să foloseşti o altă metodă de contracepţie pentru cel mult 3 luni de zile după procedură.

Un bărbat trebuie să ejaculeze de cel puţin 20 ori după vasectomie pentru a se asigura că nu mai este spermă rămasă pe canale, explică specialiştii.

De cele mai multe ori poate fi reversibilă

Aproape 10% dintre bărbaţi optează pentru inversarea vasectomiei, o procedură ce prezintă o rată de succes de 80-90%, în concordanţă cu studiile. Cel mai comun motiv este acela că bărbaţii decid să se recăsătorească, sau au pierdut un copil, dar în cazuri excepţionale, din cauza durerii testiculare.

Această procedură implică coaserea capetelor de la vasele diferende înapoi şi prezintă acelaşi timp de recuperare ca şi vasectomia în sine. Dacă procedura nu este cu succes- sau bărbatul nu doreşte să revină la bisturiu- există întotdeauna fertilizarea în vitro, de vreme ce medicul foarte simplu poate lua sperma din testiculele sale.

Nu afectează virilitatea

Contrar cu temerile bărbaţilor, această procedură nu afectează nivelul de testosteron. Nu există nici o schimbare când vine vorba de dorinţa sexuală, explica specialiştii.

Mai mult decât atât, chiar poate creşte frecvenţa partidelor spontane, mai ales că acum nu mai este nevoie de o metodă de contracepţie, dacă amândoi sunteţi sănătoşi şi testaţi.

Young man, fall scene

Continue Reading
You may also like...

More in Eşti mămică...

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top