Femini.ro

Trucuri de înfrumuseţare cu ulei de cocos

Modă şi Frumuseţe

Trucuri de înfrumuseţare cu ulei de cocos

Trucuri de înfrumuseţare cu ulei de cocos

Uleiul de cocos reprezintă o sursă foarte bună de antioxidanţi și acizi sănătoşi. Ajută la hidratarea pielii, îi conferă un aspect fin, elimină celule moarte și combate acneea. De asemenea, mai conține vitamina E și C. Cum îl poți folosi? Aplicat pe pielea corpului, în măștile pentru păr și piele, dar și pentru a-ți fabrica de una singură cosmeticele. Descoperă mai jos 3 măşti pentru ten pe bază de ulei de cocos!

1. Mască cu ulei de cocos, miere și lămâie

Această mască este nemaipomenită pentru tenul pătat, lipsit de strălucire și cu porii măriți. Sucul de lămâie este un foarte bun agent de exfoliere a pielii și graţie acestui lucru este stimulată regenerarea. Astfel sunt eliminate din celulele moarte, dar tot în acest sens sunt eliminate şi petele. De asemenea, este redată strălucirea tenului, iar porii sunt micşoraţi. În schimb uleiul de cocos ajută la hidratarea în straturile profunde ale pielii și îi dă un aspect neted. Ingredientele sunt: o lingură de ulei de cocos (nerafinat, organic, presat la rece sau extra virgin), 2 linguriţe de miere naturală de albine și o jumătate de linguriţă de suc de lămâie. După aceasta amestecă bine ingredientele și întinde masca pe întreaga faţă acordând un timp de acțiune de 10 minute. Apoi nu îți mai rămâne decât să îți speli bine faţa și să aplici un produs de hidratare.

2. Mască cu ulei de cocos, banană și turmeric

Această mască se adresează în principal tenurilor afectate de acnee. În timp ce turmericul și uleiul de cocos luptă cu bacteriile răspunzătoare pentru acnee, banana hidratează și catifelează pielea. Tot ce ai nevoie pentru această mască este: o lingură de ulei de cocos de bună calitate, jumătate de banană coaptă și un vârf de cuțit de turmeric. Prima dată trebuie să cureţi banana de coajă și să îi pasezi pulpa până la obţinerea unui piure fin, după care sa încorporezi uleiul de cocos și turmericul creând astfel o pastă omogenă. Întinde apoi masca pe tenul proaspăt demachiat și ține-o acolo preț de 10 minute. Clăteşte la final și aplică un produs de hidratare care să respecte nevoile tenului.

3. Mască cu ulei de cocos, avocado și nucşoară

Acest tratament vine să protejeze pielea de acțiunea devastatoare a radicalilor liberi, dar și să prevină semnele specifice îmbătrânirii. Toate acestea sunt oferite de către uleiul de cocos ce oferă protecție solară pielii, mai exact un spf de 5. În rest, avocado este foarte bun pentru hidratarea și catifelarea tenului, iar nucşoara exfoliază și previne apariţia coşurilor. De ce ai nevoie pentru această mască? Ai nevoie de: o lingură de ulei de cocos de bună calitate, de jumătate de linguriţă de nucşoară și de un sfert de avocado copt. Acupă-te prima dată de decojirea fructului, iar apoi de pasarea acestuia până la obţinerea unui piure fin în care să adaugi uleiul de cocos şi nucşoara. După aceasta întinde masca și las-o până la 15 minute, clăteşte apoi și hidratează cu un produs adaptat nevoilor tenului.

Tu folosești ulei de cocos în îngrijrea pielii? Spune-ne pe femini.ro cum îl foloseşti tu!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Răsfaţă-ţi pielea cu ulei de măsline!

La ce este bun uleiul de măsline

Mierea, un panaceu universal

Lămâia-foarte bună în scăderea febrei

Coenzima Q10-elixirul tinereţii

Bananele, energizante naturale

Descoperă secretele îngrijirii cu miere!

   More in Modă şi Frumuseţe

   Redactorii femini.ro

   Urmareste-ne pe Facebook

   To Top