Femini.ro

Uzuri neaşteptate pentru pasta de dinţi

Casa şi grădina

Uzuri neaşteptate pentru pasta de dinţi

 

Credeai că pasta de dinţi se foloseşte numai pentru curăţarea şi albirea dinţilor? Nici că te-ai fi putut înşela mai tare de atât! Gândeşte-te din nou- unde ai putea să o mai utilizezi? Nu-ţi trece nimic prin cap?

Ei bine, vezi mai departe care sunt acele uzuri neaşteptate pentru pasta de dinţi în interiorul şi exteriorul casei:

Îndepărtarea petelor

Puţină pastă de dinţi face o treabă nemaipomenită când vine vorba de îndepărtarea petelor de pe pantofii din piele. Pune în zona cu probleme şi freacă cu o cârpă moale din bumbac dacă se poate. După ce ai făcut acest lucru, şterge cu o cârpă curată şi vei observa cât de repede pielea va arăta ca nouă.

Poliseaza un inel cu diamant

Pune puţină pastă de dinţi pe o periuţă veche şi foloseşte-o pentru a curăţa diamantele şi pentru a le face să strălucească mai ceva ca dinţii tăi. Îndepărtează reziduurile tot cu o cârpă moale din bumbac.

Pentru sticlele bebeluşilor

Sticlele bebeluşilor vor începe după un timp nu foarte îndelungat să miroasă uşor ciudat, a lapte stricat. Pasta de dinţi va îndepărta acest miros iar tu tot ce trebuie să faci este să pui o cantitate infimă în fiecare sticlă şi să o speli bine cu ajutorul unei periuţe speciale. Asigură-te că o clăteşti destul de bine, de mai multe ori.

Previne aburirea ochelarilor

Fie de ieşi afară în frig sau mergi la sky, la scuba diving sau la orice altceva, nimic nu este mai frustrant şi mai periculos decât nişte ochelari aburiţi. Previne apariţia acestei probleme prin spălarea ochelarilor cu ajutorul pastei de dinţi.

În acelaşi mod se poate acţiona şi asupra oglinzilor din baie.

Curăţă cromul din baie şi bucătărie

Se comercializează produse de curăţenie pentru baie şi bucătărie extrem de abrazive şi asta pentru strălucire, însă, dacă nu ai aşa ceva la îndemână, alege să foloseşti o pastă de dinţi- non-gel- deoarece va avea acelaşi efect, ba chiar mult mai bun. Curăţă cu o cârpă uscată, niciodată umedă.

Îndepărtarea culorilor de carioca şi creion de pe pereţi

Copiii pot deveni extrem de creativi pe pereţi şi te poţi enerva foarte tare- cunoaştem sentimentul. De azi înainte nu mai este cazul deoarece un tub de pastă de dinţi, la fel, non-gel şi o cârpă sau o perie te va ajuta extrem de mult. Clăteşte peretele cu apă.

Îndepărtează cerneala sau rujul de pe materiale

Oh, nu, ai uitat stiloul sau pixul deschis şi ţi-a atins tricoul sau cămaşa preferată! Aceasta poate fi sau nu îndepărtată cu ajutorul detergenţilor, depinde de material, însă, chiar merită să încerci să foloseşti pastă de dinţi. Pune pe pată cu probleme şi freacă cu tărie până observi că s-a înmuiat bine. Clăteşte cu apă! Observi că s-a luat? Minunat! Repetă procesul de câteva ori până scapi de toată pata. Acelaşi procedeu se poate face şi când vine vorba de ruj.

Scapă de coşuri

Pune puţină pastă de dinţi pe un coş roşu şi vei vedea până dimineaţă că va fi uscat de-a binelea deoarece aceasta deshidratează şi absoarbe uleiul. Ai grijă însă deoarece remediul poate irita pielea sensibilă.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top