Vrei să rămâi însărcinată? Uite ce trebuie să eviți

Sănătate

Vrei să rămâi însărcinată? Uite ce trebuie să eviți

Dacă visezi să ai un copil, dacă și tu și partenerul tău vreți să vă lărgiți familia, dacă a venit acel moment…e timpul să treci la treabă. Însă nu oricum, pentru că sarcina este un proces complicat care necesită un complex de condiții foarte stricte pentru a se dezvolta corect.

Cu alte cuvinte, dacă vrei să rămâi însărcinată trebuie să îți planifici cu câteva luni înainte lucrurile și să elimini din viața ta acei factori care pot duce la pierderea sarcinii sau la complicații nedorite.
Viața ta din momentul în care te-ai decis să ai un copil trebuie să fie perfectă, curată și cât se poate de liniștită. Fără stres, fără alcool, fără țigări și fără multe dintre celelalte mici plăceri ale vieții. Corpul tău trebuie să fie curat, îngrijit și perfect echilibrat. Deci iată la ce trebuie neapărat să renunți și lucrurile pe care vei fi nevoită să le eviți în următorii doi ani.

cum sa ramai insarcinata

Medicamentele sunt nocive dacă vrei să rămâi însărcinată

Probabil că cea mai mare problemă este medicația. Dacă ai luat medicamente în ultimile trei luni…nu prea e indicat să încerci să rămâi însărcinată. În plus, anumite medicamente cum ar fi cele pentru acnee, anticoagulantele, antibioticele, tratamentele cu cortizon, steroizi sau prednison ori chiar simpla aspirină, pot avea efecte dezastruoase și sunt complet interzise.
Există desigur tratamente care – în doze mici – nu au de ce să afecteze evoluția fătului după concepere. De asemenea, există medicamente destinate special femeilor gravide. Dar, fiecare organism este unic iar medicul nu poate să facă altceva decât o recomandare estimativă, deci cel mai bine este să eviți cu totul orice tratament dacă ai cum.

Alimentația este o problemă

Mâncarea în general nu are cum să facă rău micuțului ce se va dezvolta în burtica ta, cel puțin nu în mod normal. Totuși, în ultimile decenii au început să apară tot mai multe informații despre poluare și modul în care aceasta afectează calitatea alimentelor. În special peștele, care altfel este excelent pentru organism, poate fi poluat cu substanțe extrem de toxice.
Ar trebui spus aici că peștele oceanic este, în zilele noastre, foarte bogat în mercur și nu doar din surse naturale. Deversările chimice în ocean și accidentul de acum doi ani din Japonia au contribuit și mai mult la otrăvirea apelor oceanice, deci e mai bine să eviți cu totul carnea de pește dacă vrei să rămâi însărcinată.

Fumatul, un mare nu-nu!

Medicina modernă a descoperit faptul că fumatul nu este dăunător doar pentru tine ci și pentru viitorul tău copil. Studiile au arătat că fumatul reduce numărul de spermatozoizi (la bărbat) iar la femeie poate perturba ciclul de ovulație, ceea ce iarăși nu e bine. În plus, fumatul drogurilor ușoare, cum ar fi marijuana are, surprinzător, un efect similar. Prin urmare, dacă vrei să rămâi însărcinată trebuie să renunți la plăcerea fumatului…și partenerul tău la fel.

Renunță la alcool și cafea

Două mari probleme în perioada premergătoare sarcinii sunt alcoolul și cafeaua, iar consumul lor rămâne aproape complet interzis până după încetare alăptării. Cofeina este, conform cercetătorilor, o amenințare pentru dezvoltarea corectă a ovulelor. Se pare că în experimentele realizate pe animale, ovulele nu au reușit să ajungă la maturitate pe fondul administrării de cofeină. Ba mai mult, în cadrul altui test independent s-a descoperit că 200mg de cofeină (o ceașcă medie) poate produce o pierdere a sarcinii. În plus, tot pe fondul consumului de cafea sau băuturi cu cofeină ți se pot amplifica și stările nervoase.
Alcoolul pe de altă parte produce efecte devastatoare fătului nenăscut, ducând la malformații și boli cronice. Însă pentru perioada de dinaintea conceperii, riscurile se leagă mai mult de fertilitate. Prin urmare, din a doua jumătate a ciclului menstrual este bine să renunți complet la alcool dacă vrei să ai șanse mai mare pentru conceperea unui copil.

Băile fierbinți

Există multe motive pentru care atât tu cât și partenerul tău ar trebui să stați departe de băile prea fierbinți în perioada în care încercați să concepeți un copil. Pentru el, apa prea fierbinte poate dăuna spermatozoizilor, omorându-i. De altfel, anatomic vorbind, ăsta este și motivul pentru care scrotul se află în exteriorul corpului, spermatozoizii au nevoie de un anumit grad de răcoare și o temperatură puțin mai scăzută decât restul corpului.
La fel și în cazul tău. Doar că la femei, specialiștii nu au putut demonstra științific efectul negativ al băilor calde în perioada de concepere. Însă ține cont de ceea ce spun medicii în legătură cu băile din timpul sarcinii. Temperaturile prea mari pot duce la nașterea unor copii cu probleme de sănătate. Deci nu este exclus ca unele probleme să apară încă din timpul fertilizării dacă ovulul este expus unei temperaturi prea mari.

Lubrifierea artificială e rea

Nu zâmbi, studii recente au scos la iveală că lubrifianții care se găsesc în comerț și pe care multe femei îi folosesc în timpul actului sexual, au efect distructiv asupra spermatozoizilor interferând cu rolul pe care îl are mucusul cervical. În mod normal, vaginul are secreții acide care ar putea distruge aproape instantaneu spermatozoizii. Totuși, mucusul cervical, chiar îAproape orice tip de lubrifiant prezintă aceeași problemă: interferă cu activitatea spermatozoizilor, oprindu-i să ajungă suficient de repede la mucusul cervical și lăsându-i să moară în mediul acid al vaginului.nainte de ovulație secretă o substanță alcalină care anulează aciditatea vaginală. Așa că la schimb, tu și partenerul tău ați putea încerca niște jocuri erotice sau alte trucuri care să aducă lubrifierea pe cale naturală.

De altfel, aproape toate cele enumerate mai sus sunt periculoase oricum le-ai privi așa că ai putea privi sarcina și ca o perioadă bună pentru propria ta detoxifiere de vicii și probleme.

După cum vezi, multe din obiceiurile noastre zilnice sunt cu bune și rele. Dar dacă vrei să ai un copil trebuie să renunți la toate plăcerile, la toate viciile, căci copilul trebuie să fie conceput într-un mediu curat, lipsit de orice toxicitate. În acest fel vei fi sigură că viitorul tău micuț va fi sănătos și plin de viață.

Continue Reading
You may also like...

More in Sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top