Yoga și viața sexuală

Relaţii

Yoga și viața sexuală

Cuvântul yoga vine din sanscrită, o limbă vorbită demult tare de tot acolo cam pe acolo unde acum este India. Sensul lui în accepțiunea actuală este acela de uniune a minții, corpului și spiritului…similar oarecum cu momententele în care faci dragoste. Doar că rostul exercițiilor de yoga este mult mai complex și ține de o evoluție personală pe o scară a calității sufletești și mentale. Chiar dacă exercițiile fizice în sine diferă foarte puțin de-a lungul ședințelor de yoga, modul în care practicantul le percepe se schimbă foarte mult . Însă nu acesta este subiectul principal al zilei nu-i așa?
Adevărul este că Yoga poate reprezenta o augmentare foarte interesantă pentru viața sexuală de cuplu și nu trebuie să fii cine știe ce cunoscătoare într-ale practicilor de acest gen pentru a obține rezultate spectaculoase. De fapt, dacă vei urma pașii de mai jos, garantat vei avea experiența vieții tale.

Respirația, elementul cheie

yoga - respiratie

Una din marile probleme în pat este atenția. De câte ori nu ți-ai adus aminte de una sau alta în momentele în care…ummm…nu era momentul. Asta pentru că adesea relația dintre parteneri nu este abordată corect. Când sunteți amândoi în pat, trebuie să uitați de tot ce vă înconjoară, este momentul vostru și nimeni nu poate să vi-l fure. Iar aici intervin exercițiile de respirație practicate în Yoga, metode prin care amândoi vă puteți focaliza energia asupra a ceea ce este important: voi.

Respirația circulară este o formă de inhalare și expirare a aerului ce se desfășoară fără pauze între ele. În acest fel, sângele primește mai mult oxigen iar mintea se eliberează de orice gânduri ce nu-și au rostul în acel moment. Și tu și partenerul tău relaxați-vă, respirați încet, expirând cu aceeași viteză aerul pe gură. În acest fel, oxigenul suplimentar, nu numai că vă va face să vă simțiți mai bine dar va contribui și la o creșteră aproape instantă a tensiunii sexuale dintre voi.

Și tot la capitolul respirație ar mai fi o sugestie, doar că de această dată va trebui să iei lucrurile foarte în serios. Inspiră încet și profund iar apoi blochează-ți una dintre nări și expiră la fel de încet. Procedează din nou la fel dar cu cealaltă nară și tot așa de vreo 10 ori. Încearcă să faci acest lucru și împreună cu partenerul tău dar păstrați-vă seriozitatea. După câteva încercări, sincronizați-vă ciclurile de inspirație și expirație. În acest fel veți dobândi sentimentul că sunteți mai conectați unul cu altul.
Cu toate astea, dacă nu sunteți de foarte multă vreme împreună, această încercare ar putea să se dovedească mai puțin reușită, totul ține de exercițiu.

Masaj, masaj…masaaaajjjj

masaj de relaxare

Dacă tu și partenerul tău vă oferiți reciproc mici plăceri din când în când: un masaj la picioare sau la mâini, atunci când sunteți în pat, e nevoie de o tehnică ușor diferită. Masajul sexual este unul lent și profund. Fiecare parte a corpului trebuie masată îndelung, cu răbdare și pasiune. În acest fel se trezesc nu doar dorințe arzătoare dar și punctele energetice ale corpului, așa numitele chakre, care ajută la eliberarea tensiunii mentale și fizice, cam în același fel în care se întâmplă și în timpul exercițiilor de Yoga.

Este un proces lent dar extraordinar de plăcut ce trezește senzații și pasiuni unice. De aceea nu trebuie ca vreunul din voi să strice momentul grăbindu-se prea tare. Un asemenea masaj poate dura zeci de minute iar părțile intime trebuie mereu lăsate la final pentru momentul în care tensiunea erotică a ajuns la un prag aproape insuportabil. Ba chiar și atunci, mișcările trebuie să fie lente, pline de pasiune, orientate spre a aprinde chiar mai tare flacăra dorinței

Priviți-vă în ochi

yoga si viata sexuala

Dacă ai încercat vreodată poziția copacului din Yoga cu ochii închiși…cu siguranță ai constatat că mai bine deschizi ochii. La fel este și cu sexul. Studiile dezvoltate pe această temă au arătat că privitul partenerului în ochi are un impact major asupra atracției dintre voi. Deci încercați să ignorați impulsul sexual imediat și să vă priviți în ochi vreme de câteva minute. Mhmmm…în ochi, adică dacă cumva îi alunecă privirea în jos, ai grijă să îi reamintești unde sunt ochii tăi.
Deși nu pare, privitul partenerului în ochi este un exercițiu de concentrare și nu o joacă. Faptul că sunteți împreună în acest moment înseamnă că aveți sentimente unul pentru altul. Concentrează-te asupra acestui fapt și relaxează-te. Relaxează-ți mușchii feței și renunță la orice formă de expresivitate, lasă-ți ochii să absoarbă ceea ce văd, imaginea lui…și viceversa.

Yoga pe bune

Dacă ai un minim de experiență cu practicarea tehnicilor Yoga ar fi chiar păcat să nu le folosești și în pat. Indiferent că este vorba de preludiu, de actul sexual în sine sau…de amândouă, pozițiile de Yoga pot contribui foarte mult la îmbunătățirea experienței.
Poziția Plugului este foarte populară pentru că reduce durerile de spate, crește flexibilitatea și ajută foarte mult la irigarea creierului cu sânge. Toate chestiile astea sunt bune și pentru sex așa că așează-te pe spate, ridică picioarele peste cap și încearcă să atingi podeaua. Sigur, nu toată lumea poate face asta așa că nu este nevoie să zâmbești cu subînțeles. Dacă nu ai suficient exercițiu pur și simplă străduiește-te cât poți, vei vedea că efectele sunt aproape imediate. Iar pentru un suport mai bun, folosește-ți mâinile pentru a-ți susține partea de jos a spatelui. Și dacă…te ține, încercă poziția podului pe care o făceai la gimnastică în liceu, aceasta îți va întări mușchii pelvieni cam în același mod în care o fac și exercițiile Kegel.

Pentru mai multă plăcere în timpul sexului, specialiștii recomandă poziția zeiței culcate (reclining goddess). Așează-te pe spate și puneți o pernă mai rigidă, o pătură sau chiar un prosop rulat sub baza coloanei. După aceea lasă-ți brațele libere și unește-ți tălpile astfel încât picioarele tale să aibă forma unui romb iar după aceea invită-l deasupra. Garantat că poziția aceasta îți va crește fluxul de sânge în zona pelvisului și a organelor sexuale ajutând la o experiență absolut divină. Iar ca bonus, munca lui va fi mult mai ușoară.

Continue Reading
You may also like...

More in Relaţii

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

Cele mai citite articole

To Top