Femini.ro

10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți lua o pisică

Casa şi grădina

10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți lua o pisică

10 lucruri pe care trebuie să le știi înainte de a-ți lua o pisică

Persoanele care iubesc animalele au câteodată mari dileme. Să fie o pisică, un hamster sau poate un papagal? Orice animal de companie este binevenit atâta vreme cât ți-l dorești în prezenţa ta și ești dispus să împarți locuinţa cu el. Totuși, dacă ai vrea să îți iei o pisică sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le știi înainte de asta.

1.Ia în considerare adopţia

Deși este mult mai ușor pentru mulți dintre noi să se gândească la cumpărarea unui animal de companie direct din petshop, adopţia salvează micile suflete găsite rătăcite pe străzi sau abandonate. Nu numai că faci o faptă bună, dar nici nu plătești pentru asta. Așadar, ia în considerare această variantă și ai numai de câștigat din asta.

2.O pisică poate trăi și 20 de ani

Este important ca înainte de a-ți lua un animal de companie să știi și câți ani te vei bucura de prezenţa lui. Ei bine, o pisică poate trăi până la 13 sau 17 ani. Totuși, au existat cazuri de pisici care au trăit și 20 de ani. Așadar, de acum încolo vă așteaptă o perioadă lungă de timp în care vă veți bucura unul de prezenţa altuia. Îi vei face poze, o vei smotoci, o vei asculta torcând și câte și mai câte alte clipe plăcute alături de micuţa felină.

3.Permite-i pisicii să se împerecheze atunci când e cazul

Vine o vreme când pisica ta trebuie să se împerecheze căci este vital pentru sănătatea ei plus că este şi firesc. O pisică se poate împerechea mai mult de 3 ori pe an, aşadar este firesc să se întâmple asta și în plus evitarea poate duce la instalarea unor probleme grave de sănătate precum cancerul. Ce să faci atunci când apar puii? Îi poți dărui prietenilor ori cunoştinţele care şi-i doresc.

4.Cumpără înainte tot ceea ce îi trebuie pisicii tale

Aşadar, va veni în căminul tău un membru blănos, Asigură-te că ai cumpărat dinainte mâncare, jucării, perii, nisip, boluri pentru apă și mâncare, litieră, o cutie de transport, dar și o casuță a ei.

5.Nu te supăra pe ea dacă începe să își ascute ghearele

Ascuţirea ghearelor este absolut normală pentru menţinerea sănătății labelor.

6. Taie-i unghiile la câte două-trei săptămâni

Tăierea unghiilor trebuie să se facă la câte două-trei săptămâni pentru a preveni zgârierea mobilei, dar şi pentru preîntâmpinarea acumularării de mizerii sau reziduri sub acestea ori printre.

7. Înțelege că îi trebuie timp să se acomodeze cu noua sa casă și membrii familiei

Aducerea unei pisici în casă implică și un timp în care aceasta învață spatiile, dar și membrii familiei. Se estimează că îi trebuie între 7 până la 14 zile ca să se acomodeze cu noua locuinţă și cu persoanele din ea.

8. Alege un spațiu din casă unde va sta doar pisica ta

Este important să îi faci un culcuş doar al ei pe care îl vei amplasa într-o anumită zonă din casă.

9. Ai grijă la restul animalelor din casă

Mai ai în casă alte pisici sau poate un papagal? Prezintă-i-le pe rând astfel încât să se acomodeze cu ele, să le învețe și să nu existe tensiuni sau alte probleme în casă.

10. Aşază litiera într-un spațiu mai puțin accesibil musafirilor şi restului de membrii ai casei

Litiera nu trebuie să fie vizibilă tuturor celor care îți trec ușa casei iar motivele se înțeleg de la sine. Pe lângă faptul că trebuie să schimbi nisipul zilnic și să nu îl lași prea mult, litiera trebuie să fie un pic mascată. De asemenea, o dată pe săptămână este obligatoriu să o dezinfectezi, căci astfel menţii sănătatea animalului tău.

Tu de ce îți dorești o pisică ca și animal de companie? Spune-ne pe femini.ro!

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top