10 utilizări ale iaurtului
Produs obținut din lapte, iaurtul este alimentul cel mai consumat de mulți dintre noi. Are un gust bun, este răcoritor, sănătos, asigură un tranzit intestinal uşor, te scapă de kilogramele în plus și este alegerea perfectă pentru o gustare sănătoasă. Totuși, iaurtul poate fi folosit în multe alte scopuri. Cum așa? Descoperă mai jos.
1. Iaurtul te scapă de acnee
Iaurtul constituie o sursă de bacterii benefice pentru organism, în plus are capacitatea de a reduce inflamaţia pielii așa că este foarte bun în tratarea acneei. Așadar, îl poți trece pe lista măştilor homemade dacă tenul tău prezintă imperfecţiuni. Iar dacă faci asta, ai numai de câștigat căci iaurtul și catifelează pielea.
2. Iaurtul, alimentul perfect pentru o digestie ușoară
Dacă ai probleme cu digestia sau pur și simplu vrei să le previi, atunci tot ce trebuie să faci este să mănânci mai des iaurt. Iaurtul conține culturi de bacterii vii ce refac flora intestinală iar acest lucru este unul esenţial în menţinerea sănătății digestive. Pentru ce tip de iaurt să optezi? Pentru unul bio care nu prezintă arome sau coloranţi. De asemenea, poți opta pentru un iaurt de tip grecesc sau unul obținut din lapte de capră care este singurul animal ce nu face cancer.
3. Iaurtul te scapă de kilogramele în plus
Poate nu știai până acum, dar iaurtul este și un aliment foarte bun în dieta pentru recăpătarea siluetei. Cum așa? Ei bine, studii certe au demonstrat faptul că un aport ridicat de proteine în dietă converg spre o scădere în greutate așa că poți mânca iaurt fără probleme. Totuşi, este bine să optezi pentru un iaurt simplu și nu unul cu zahăr, coloranţi sau tot felul de alte arome.
4. Iaurtul, o gustare sănătoasă
Rolul gustărilor într-o dietă este acela de a preveni senzația de foame, așa că nu trebuie omise. Indicat este în acest sens să existe 2 sau 3 gustări raportat la 3 mese principale într-o singură zi. Așadar, o gustare va fi servită dimineața, iar restul de 2 după-amiaza și se vor consuma până spre finalul zilei. Ca și gustări se pot servi felii de fructe proaspete, beţigaşe de legume, câțiva biscuiți din făină de ovăz, nuci sau migdale, câteva măsline sau iaurt. Cum poți servi iaurtul? Poți opta pentru un sortiment clasic de iaurt fără arome pe care îl poți consuma aşa sau în combinaţie cu tărâţe, fulgi de cereale integrale sau fructe proaspete.
5. În deserturi
Poate nu știai, dar iaurtul este foarte bun pentru a desăvârşi gustul prăjiturilor. De exemplu, îl poți folosi la prepararea unei delicioase plăcinte cu brânză și stafide. Așadar, pe lângă brânza dulce proaspătă pe care o vei folosi, încorporează și iaurt care dă un gust tare bun preparatului.
6. La sosuri răcoritoare
Dacă vrei să previi kilogramele în plus și găsești sosurile din comerţ mult prea bogate în calorii, atunci poți opta pentru iaurt. Câteva linguriţe de iaurt sunt alegerea perfectă pentru un sos sănătos și răcoritor. Aşadar, îl poți folosi atât la salatele de legume, dar și de fructe.
7. Pentru calmarea arsurilor solare
Ai neglijat sfaturilor experţilor și acum simți din plin disconfortul dat de pielea arsă de soare? Poţi elimina acest disconfort dacă folosești iaurt natural.
8. Iaurtul, ingredientul principal în cremele de brânză
Crema de brânză este un preparat extrem de fin și delicios. O poți folosi la dulciuri, pe pâine, la prepararea de sendvişuri și în multe alte preparate. Cum o poți obţine? Folosind iaurt la amestecarea brânzei. Simplu, nu?
9. Iaurtul îți întărește imunitatea
Puţini știu, dar iaurtul este un aliment care îți garatează protecția împotriva bolilor prin capacitatea de a menține sănătatea digestivă. Astfel, refacerea florei intestinale prin culturi de bacterii vii reprezintă cheia în întărirea sistemului imunitar și scăderea frecvenţei bolilor.
10. Te hidratează și revigorează
Lichidele sunt foarte importante în prevenirea deshidratării. Poţi alege să te hidratezi consumând apă, ceaiuri, sucuri din fructe sau legume și chiar și iaurt de băut. Este sănătos, bun la gust, revigorant și hidratant. În plus, nu trebuie uitat faptul că acesta este o sursă de calciu ce reprezintă mineralul esenţial pentru dinți și oase. De asemenea, doza optimă de calciu reprezintă cheia în prevenirea osteoporozei.
Tu consumi iaurt?
