Femini.ro

10 uzuri neaşteptate pentru uleiul de măsline

Casa şi grădina

10 uzuri neaşteptate pentru uleiul de măsline

Nutriţioniştii vor continua să-ţi spună să consumi uleiul de măsline din cauză că prezintă un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase monosaturate, ca şi acidul oleic şi polifenoli. Şi ar trebui să şi credem că este pe bune având în vedere că oamenii au trăit mult şi bine atât cu fructul cât şi cu roadele încă din Antichitate.

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai gustoase adjuvante când bine vorba de gătit, se pare că uleiul de măsline ne mai poate surprinde şi cu alte uzuri neaşteptate atât în casă cât şi în jurul acesteia.

Epilare

Uleiul de măsline poate fi folosit pe post de lubrifiant natural şi cât se poate de sigur când doreşti să te epilezi- indiferent de zonă. Tot ce trebuie să faci este să te mai dai cu o linguriţă după ce ai terminat de spălat partea epilată pentru a fi sigură că nu există posibilitatea să te iriţi.

Polisarea mobilei din casă

Pune pe o cârpă moale şi curăţă câteva picături de ulei de măsline. Adaugă şi puţin oţet sau suc de citrice pentru a-l ajuta când vine vorba de curăţare în profunzime dar şi un miros plăcut, fresh. Asta este tot ce trebuie şi nu este necesar să cheltui bani inutil pe produse de curăţenie din comerţ.

Unghii

Foloseşte puţin din uleiul de măsline pe care-l ai în casă pentru a-ţi hrăni cuticulele sau amestecă ulei cu apă pentru a-ţi înmuia unghiile înainte de o manichiură. Ambele sunt benefice în fiecare zi.

Vase

Freacă cu puţin ulei de măsline pe oalele sau ţigăile, paharele, ustensilele pe care le foloseşti pentru măsurat dacă doreşti să se cureţe mai repede- mai ales dacă este vorba de substanţe rămase dificil de îndepărtat ca şi- miere, seminţe de muştar, boabe sau siropuri din zahăr.

Controleaza electrizarea părului

Combină puţin ulei de măsline şi aplică-l pe părul tău uscat pentru a spune „adio” electrizării mai ales în zilele umede şi friguroase de iarnă. Ai grijă totuşi la dozaj deoarece dacă treci de două- trei picături, va fi necesar să te speli pe păr.

Un fermoar înţepenit

Foloseşte o dischetă demachiantă pe care să adaugi câteva picături de ulei de măsline. Aplică la baza fermuarului şi uşor începe să tragi de el în sus şi în jos. În câteva secunde problema va fi rezolvată.

Ai grijă de pisică

Pune o linguriţă de ulei de măsline în mâncarea pisicii tale pentru a evita formarea încâlciturilor în blană şi asigurarea uneia mai strălucitoare şi mai sănătoase.

Balsam de buze

Amestecă uleiul de măsline cu puţină ceară de albine topită şi un ulei esenţial pentru miros plăcut iar aşa poţi spune la revedere buzelor crăpate şi uscate, pentru totdeauna.

Fără sforăit

Bea o linguriţă de ulei de măsline înainte de somn; acesta îţi va lubrifia şi relaxa muşchii gâtului şi te va opri pe ţine sau pe partenerul tău, din sforăit.

Îndepărtează machiajul

Ca şi majoritatea uleiurilor de care v-am tot povestit, şi uleiul de măsline este perfect pentru demachiere. Aplică un strop pe frunte, sub ochi şi obraji, foloseşte o dischetă şi şterge uşor.

More in Casa şi grădina

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top