Femini.ro

3 băuturi care sunt mult mai bune decât apa cu lămâie din dietă

Diete şi sănătate

3 băuturi care sunt mult mai bune decât apa cu lămâie din dietă

Cunoscută pentru proprietăţile sale de a reduce considerabil din masa adipoasă, apa cu lămâie pierde câteva locuri din topul celor mai bune băuturi în dietă, venind altele din urmă. Iată în cele ce urmează 3 băuturi care sunt mult mai bune decât apa cu lămâie în lupta cu kilogramele în plus.

1. Cafeaua

cafea3
Este înmiresmată, îți conferă energie și are o savoare aparte pe care nu o dai pe nimic. Cafeaua este recomandată de către specialişti în lupta cu kilogramele în plus și asta datorită faptului că te ajută să arzi mai multe calorii. Mai exact, specialiştii spun că dacă se consumă 2-3 ceşti de cafea înainte de antrenament, crește astfel capacitatea organismului de a depune mai mult efort ceea ce se traduce printr-un număr mai mare de calorii arse.

cafea2

Însă beneficiile consumului de cafea nu se vor simți dacă se adaugă zahăr sau frișcă care nu fac altceva decât să mai strecoare câteva calorii în plus. Se preferă așadar o cafea neagră, tare, servită înainte de antrenamentul de la sală care nu face altceva decât să ofere organismului un boom de energie.

2. Apa cu gheață

apa cu gheata1
Suntem în sezonul cald iar mulți dintre noi preferă să își răcorească simţurile cu o băutură rece, apa cu gheață fiind una dintre opțiuni. Însă apa servită cu gheață nu este doar o băutură preferata în zilele toride de vară și atât. Este și o băutură care te poate ajuta foarte mult în lupta declarată kilogramelor în plus. Mai exact, cuburile de gheaţă pe care le adaugi într-un pahar cu apă, o mână mai exact, stimulează organismul să consume mai multă energie, adică mai multe calorii pentru a putea regla temperatura. Procedând astfel nu faci altceva decât să pierzi din kilogramele în plus. Sună grozav, nu-i așa? Mai mult de atât, dacă bei într-o zi 3 pahare de 700 de ml cu apă și gheață arzi 100 de calorii. Urmând această regulă poți să pierzi 4 kilograme și jumătate în decurs de un an de zile. Doar că trebuie să ai grijă să nu exagerazi pentru că riști să răceşti.

3.Ceaiul verde
Consumat în special de poporul asiatic pentru substanţele sale cu o puternică acțiune antioxidantă, ceaiul verde este o excelentă băutură care se poate servi atât la micul dejun, dar și în cadrul dietei de slăbire. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriţie, participanţii care au consumat 4 ceşti de ceai verde pe zi de-a lungul a 2 luni au slăbit 2 kilograme și 700 de grame comparativ cu acele persoane care au băut numai apă. Oamenii de știință au pus rezultatele pe seama consumului de cafeină dar și de antioxidanţi care îi ajută pe consumatori să piardă mai ușor în greutate și să aibă o talie subţire. Totuşi, care este cel mai bun ceai? Acela preparat în casă, în nici un caz sortimentele îmbuteliate care sunt sărace în antioxidanţi și mai au și zahăr.

Tu ce băutură consumi atunci când ești la dietă?

Dacă ţi-a plăcut articolul, nu uita să îi dai share pe pagina de Facebook!

Descoperă şi 5 mituri despre diete!

More in Diete şi sănătate

Redactorii femini.ro

Urmareste-ne pe Facebook

To Top